AcasăStiri nationaleDa, Țara rămâne fără patrioți.

Da, Țara rămâne fără patrioți.

Scandalul Sistemelor Patriot: România între Incompetență și Corupție

Într-o mișcare care a stârnit controverse aprinse, România a decis să cedeze unul dintre cele patru sisteme Patriot pe care le deține Ucrainei, într-un moment când propriile noastre capacități de apărare par să fie mai mult un decor de operetă decât o forță reală. Dacă aceste sisteme erau cu adevărat o prioritate pentru securitatea națională, ele ar fi fost operaționalizate rapid și eficient. În schimb, abia acum se reușește punerea în funcțiune a celei de-a doua baterii, în timp ce restul par să fie mai mult de formă.

Corupția în Armata Română: Un Spectacol Dezolant

Corupția pare să fie sport național chiar și în rândurile armatei, unde ‘majurii’ noștri sunt mai ocupați să vândă motorină și să sustragă piese decât să asigure funcționarea adecvată a echipamentelor militare. Incidentele de la baza Kogălniceanu, unde piese au dispărut sub ochii uimiți ai partenerilor americani, nu fac decât să sublinieze acest teatru al absurdului în care ne complacem.

Georgică Simion: Un Patriot Confuz?

În acest context tulbure, Georgică Simion, un personaj cu viziuni ce par desprinse dintr-un alt timp, promite schimbări radicale. Cu toate acestea, liderul cu privire nedumerită pare să fie mai mult un figurant într-un spectacol peste care nu are control, lăsându-ne să ne întrebăm: împotriva cui se pregătește el să apere țara?

Armata Română: Între Indolență și Incompetență

Realitatea armatei române este una descurajantă, incapabilă să atragă soldați profesioniști, cu jumătate din candidați eșuând la teste fizice simple. Este un semnal de alarmă asupra stării de pregătire și a moralului trupelor noastre, într-o perioadă în care provocările militare sunt mai acute ca niciodată.

Concluzie: O Națiune în Cautare de Eroi

În final, este tragicomic să constatăm că, în timp ce ucrainenii își apără țara cu stoicism, noi ne lăudăm cu sisteme de apărare pe care nu le putem folosi eficient. Nu rușii sunt cei care ne evită din cauza sistemelor Patriot, ci sunt americanii cei care ne țin în siguranță. Poate că ar fi timpul să reconsiderăm ce înseamnă să fii patriot în România contemporană.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img