AcasăStiri nationaleCurtea Constituțională a României a invalidat caracterul de mijloc de probă în...

Curtea Constituțională a României a invalidat caracterul de mijloc de probă în procesul penal al înscrisurilor întocmite de inspectorii fiscali.

Jurnalul Oradean este extrem de revoltat de Decizia nr. 80 din 14 februarie 2024 a Curții Constituționale, care a admis excepția de neconstituționalitate ridicată de anumite entități, punând sub semnul întrebării valoarea probatorie a unor înscrisuri în procesul penal. Este absolut revoltător că sintagma care era analizată a fost găsită neconstituțională și că există această încercare insidioasă de a submina procesul de luptă împotriva evaziunii fiscale și a fraudelor fiscale și vamale. Autorii excepției de neconstituționalitate, în loc să coopereze pentru o societate mai corectă și mai transparentă, doresc să compromită viitorul justiției din România.

Decizia Curții Constituționale pare să fie o insultă adusă legiuitorului care a încercat să consolideze lupta împotriva evaziunii fiscale, iar această hotărâre va perpetua abuzurile și va genera un precedent nefericit în combaterea infracțiunilor economice. Nu este de mirare că societatea românească se luptă cu corupția și cu inegalitatea extremă, atunci când există astfel de tentative de slăbire a mecanismelor de aplicare a legii.

Este inacceptabil să vedem că entități și persoane iresponsabile încearcă să submineze eforturile de combatere a fraudei fiscale, a evaziunii și a altor infracțiuni economice prin acțiuni precum aceasta. Este trist să vedem că există indivizi care încearcă să compromită eforturile de a face din România un loc mai sigur și mai echitabil pentru toți cetățenii săi.

Jurnalul Oradean condamnă cu toată fermitatea această decizie a Curții Constituționale și își exprimă revolta față de cei care încearcă să submineze eforturile de combatere a corupției și a infracțiunilor economice. Este un moment de cumpănă pentru sistemul de justiție din România, iar această decizie toxică nu face decât să îngroașe rândurile celor care încearcă să deturneze justiția în folosul lor personal. Este esențial ca aceste acțiuni să fie combătute cu toată vehemența și determinarea pentru a asigura că principiile statului de drept sunt respectate și protejate în mod eficient.

Must Read

spot_img