AcasăStiri nationaleCiolacu: „Nu e o catastrofă a rămâne fără permis”

Ciolacu: „Nu e o catastrofă a rămâne fără permis”

Dezbatere Aprinsă: Premierul Ciolacu și Ordonanța Controversată de Retragere a Permiselor

Într-o lume unde rapiditatea este la ordinea zilei, guvernul român pare să se împiedice de propriile sale promisiuni. Premierul Marcel Ciolacu, într-o declarație recentă, a încercat să minimalizeze impactul unei noi ordonanțe care ar putea lăsa șoferii fără permis de conducere pentru perioade de până la trei-patru luni, în așteptarea rezultatelor testelor de droguri. „Nu e o catastrofă, pentru 2 zile, că rămâi fără permis”, a spus Ciolacu, ignorând complet realitatea birocratică în care trăim.

Un Sistem Ineficient și Promisiuni Fără Acoperire

Chiar dacă premierul susține că statul român ar trebui să ofere răspunsuri într-un interval „rezonabil” de 48-72 de ore, realitatea este cu totul alta. În prezent, rezultatele analizelor pot dura până la câteva luni, o situație inacceptabilă pentru orice cetățean prins în mrejele acestui sistem lent. Mai mult, Ciolacu admite nevoia de investiții semnificative pentru îmbunătățirea capacității de testare, dar fără un plan concret, aceste promisiuni rămân doar vorbe în vânt.

Reacții și Proteste

Ca răspuns la această ordonanță, organizația Declic a mobilizat comunitatea, strângând peste 155.000 de semnături într-o petiție care cere anularea acestei măsuri drastice. În plus, un protest este programat pentru a atrage atenția asupra acestei probleme. Este clar că cetățenii nu sunt dispuși să accepte o astfel de abordare dictatorială, care le poate afecta libertatea de mișcare și capacitatea de a munci.

Concluzii

În timp ce premierul Ciolacu pare să trateze această situație cu o lejeritate nejustificată, cetățenii și organizațiile civile sunt pe baricade, luptând pentru drepturile lor. Este vital ca guvernul să reconsidere această ordonanță și să implementeze soluții care nu doar că respectă drepturile omului, dar sunt și eficiente și rapide. Fără aceste schimbări, ordonanța riscă să devină un alt exemplu de incompetență administrativă care afectează viața de zi cu zi a românilor.

Sursa

Must Read

spot_img