AcasăStiri nationaleCine merge la război pentru România? - Cetățenii români care se înrolează...

Cine merge la război pentru România? – Cetățenii români care se înrolează în armată.

Războiul pe care unii îl predau și alții vor să-l ignoare

Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune că nu trebuie să ne îngrijorăm, că nu va fi niciun război. Șeful Marelui Stat Major, generalul Gheorghiță Vlad, avertizează că ar trebui să ne îngrijorăm, ba și mai mult, să vedem cum asigurăm ostași pentru viitoarele războaie.

Războiul născut din indiferenţă și lipsă de planificare

Avem o armată de 80.000 de profesioniști și ne-ar mai trebui încă vreo 40.000. Grea misie să strângi așa oaste, când soldații se pensionează într-un ritm peste cel în care se angajează alții. De unde vom putea aduna totuși cetățeni gata să descurajeze o agresiune din afară?

Conștiința națiunii vs. interesele politicianiste

Poporul gândește altfel decât vor liderii lui. Dacă refuză să meargă la război, românul o face nu pentru că nu vrea să lupte pentru România, ci fiindcă nu vrea să lupte pentru Ciolacu, Ciucă, Simion, Șoșoacă. Dacă au plecat din țară 6 milioane de români pe timp de pace, vor mai pleca încă 16 milioane dacă va fi război.

Mobilizare sau ruinare?

Decât să dăm pensii speciale unora care ne-au apărat pe timp de pace, mai bine dirijăm banii către cei nevoiți să o facă în război. Să ne rugăm la Dumnezeu ca lanțul de alianțe din care facem și noi parte să nu se rupă, că altfel va fi vai și amar de noi.

Sursa: Ebihoreanul

Must Read

spot_img