AcasăStiri nationaleCalendarul anului școlar 2024-2025 este următorul: școala începe într-o dată specifică, iar...

Calendarul anului școlar 2024-2025 este următorul: școala începe într-o dată specifică, iar elevii vor avea vacanțe în diferite perioade.

Anul școlar 2024-2025: structura și vacanțele

Ministerul Educației a făcut publică structura anului școlar 2024-2025, care va începe la 1 septembrie și se va încheia pe 31 august, având un total de 36 de săptămâni de cursuri.

Vacanțe și perioade de cursuri

Potrivit Ordinului 3694/2024 publicat în Monitorul Oficial, în toamnă elevii vor începe orele pe 9 septembrie, iar primul interval de cursuri va ține până pe 25 octombrie.

Activități specifice pentru absolvenți

Pentru elevii din clasele de-a VIII-a și din ultimul an de liceu, anul școlar va avea o altă structură. În cazul absolvenților de gimnaziu, școala se va termina pe 13 iunie, pentru absolvenții de liceu pe 6 iunie, iar pentru absolvenții de liceu, filiera tehnologică și învățământ profesional, pe 27 iunie.

Programe speciale și activități practice

Activitățile în programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” vor fi planificate de unitățile de învățământ, în intervale diferite de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Pentru elevii din clasele de tehnologice și din învățământul profesional, în aceste programe se vor organiza activități de instruire practică.

Sursa:

BIHOREANUL

Must Read

spot_img