AcasăStiri nationaleBoloș reînființează Antifrauda la nivel de județ.

Boloș reînființează Antifrauda la nivel de județ.

Antifrauda nu se reînfiinţează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare

Reacţia ministrului de resort vine după ce Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Actul normativ prevede reorganizarea activităţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pe structuri judeţene de antifraudă fiscală, măsură care, potrivit autorităţilor, va duce la eficientizarea activităţii, operativitatea verificărilor şi creşterea calităţii controalelor.

Structurile teritoriale judeţene ale inspecţiei antifraudă au un singur scop: să facă mai puternic ANAF în combaterea evaziunii fiscale și în lupta cu activităţile economice ilicite

„Ce am urmărit? În primul rând, asigurăm operaţionalizarea structurilor teritoriale judeţene care urmăresc combaterea activităţilor economice ilicite. Vin şi cu o precizare pentru cârcotaşii care sunt obişnuiţi doar să critice, fără să pună vreo soluţie reală pe masă: Antifrauda nu se reînfiinţează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare. Sunt deja destui ani în care încercăm să combatem activitatea economică ilicită din birouri. Sunt deja destui ani în care am rămas codaşi la colectare”, a scris joi seara ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Reorganizarea ANAF va conduce la creşterea eficienţei colectării veniturilor la bugetul general consolidat și asigurarea unei coordonări integrate a activităţii administraţiei fiscale în acţiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale

Totodată, pentru ANAF şi Autoritatea Vămilor din România, care au atribuţii de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale şi vamale, se prevede achiziţionarea de dotări corespunzătoare, pentru îndeplinirea responsabilităţilor şi a misiunilor stabilite prin Sistemul naţional RO e-Sigiliu.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img