AcasăStiri nationaleBihoreanca prezentă la întâlnirea cu premierul Ciolacu.

Bihoreanca prezentă la întâlnirea cu premierul Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită la Roma

Premierul Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru la Roma, participând la cea de-a treia ședință comună a guvernelor României și Italiei, după 13 ani de la precedentul summit interguvernamental. Ciolacu a avut o întâlnire și cu reprezentanții comunității de români din Italia, cărora le-a transmis că nu ezită să-și ceară scuze pentru că, la un moment dat, au fost nevoiți să părăsească țara. „Dacă nimeni niciodată nu și-a cerut scuze pentru că ați fost nevoiți la un moment dat să plecați din țară, eu nu am nicio problemă să-mi cer eu scuze”, a declarat Ciolacu.

Cu un total de peste un milion de români în Italia, Premierul a menționat că situația stârnește controverse, mai ales având în vedere criza de forță de muncă din România. Alina-Maria Balaj, fiica primarului de Șteiu, Iulian Balaj, implicată în comunicare la Universitatea Pontificală Santa Croce, a punctat acest aspect.

Marcel Ciolacu a fost primit în audiență joi de către Papa Francisc, în contextul vizitei sale de lucru în Italia. Premierul i-a adus mulțumiri Papei pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și Europa.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img