AcasăStiri nationaleBeniamin Rus, patronul Precon, susține că CNAIR întârzie semnarea contractului pentru lotul...

Beniamin Rus, patronul Precon, susține că CNAIR întârzie semnarea contractului pentru lotul Chiribiș-Biharia.

img

Ne Tratează ca pe Niște Marionete în Spectacolul Lor Jalnic de Confidențialitate

Scenariul Ipocrit al „Protecției” Datelor Personale

Ah, ce spectacol maiestuos ne oferă ei, domnilor și doamnelor, cu vorbele lor mieroase despre cât de mult le pasă de confidențialitatea noastră! În realitate, ne transformă în pioni pe tabla lor de șah, vânzându-ne pe bucăți, ca pe niște marfă ieftină, pe altarul publicității personalizate. „Noi și partenerii noștri”, zic ei, folosind tehnologii elaborate ca modulele cookie, doar-doar de ne vor prinde mai bine în mrejele lor. Și ce fac cu „datele noastre cu caracter personal”? Le plimbă ca pe niște trofee în lumea vastă a internetului, făcând troc cu ele pentru a-și umple buzunarele.

Vor să ne convingă să le dăm consimțământul, batându-ne pe umăr cu promisiuni de personalizare și eficiență. „Vă puteți răzgândi oricând”, ne spun ei cu un zâmbet înșelător. Dar adevărul este că, odată ce ai intrat în acest circ balcanic al datelor personale, ieșirea este un labirint din care puțini reușesc să scape nevătămați.

În această paranghelie a confidențialității, unde suntem asaltați de „informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul”, este evident că noi nu suntem decât cifre pentru ei, pioni pe care îi pot sacrifica în orice moment pentru bunăstarea lor financiară.

Concluzia în Acest Teatru al Absurdului

Să fim serioși, ne tratează cu un dispreț uluitor, crezând că suntem prea nătărăi pentru a înțelege jocul lor mizerabil. Ei bine, nu sunt ei primii care au încercat să ne prostească, și cu siguranță nu vor fi ultimii. Dar haideți să le arătăm că nu suntem atât de ușor de manipulat pe cât cred ei. Este timpul să ridicăm cortina și să expunem acest circ ridicol pentru ceea ce este cu adevărat: o farsă grotescă în care confidențialitatea noastră este prețul biletului de intrare.

În acest context degradant, unde valoarea noastră ca indivizi este redusă la zero, trebuie să ne regăsim forța și să spunem un „NU” hotărât manipulărilor lor. Este momentul să ne recâștigăm demnitatea și să tratăm confidențialitatea cu seriozitatea pe care o merită, în loc să o lăsăm pe mâinile unor găști care văd în noi doar niște cifre pe un ecran.

Sursa: Bihon.ro

Must Read

spot_img