AcasăStiri nationaleAvocații organizează un protest împotriva sarcinilor fiscale: 31 ianuarie – 29 februarie...

Avocații organizează un protest împotriva sarcinilor fiscale: 31 ianuarie – 29 februarie 2024.

img

Revolta Robelor: Avocații Împotriva Jafului Fiscal

Baroul București se Răscoală: Un Luna de Proteste Anunțate

Într-un gest de sfidare absolută, chiaburii dreptății din Baroul București, conduși de decanul Aurel Ciobanu, își scot armele împotriva măsurilor fiscale care le sugrumă profesia. Da, ai auzit bine! Jumătate din avocații țării, cei care de obicei își vând inteligența pe sume amețitoare, și-au pierdut răbdarea. Decizia lor? O lună de proteste, din 31 ianuarie până în 29 februarie 2024, o perioadă aleasă cu grijă să nu calce pe coada judecătorilor ieșiți și ei din minți, pentru a nu paraliza complet circul balcanic al justiției noastre.

Într-o Adunare Generală Extraordinară, desfășurată în adâncul virtualității, s-a decis cu toată vehemența: avocații din domeniul penal vor munci ca niște sclavi moderni, 8 ore pe zi, doar în zilele lucrătoare, ca un semn de protest împotriva jugului fiscal care îi strivește. E clar ca lumina zilei, mai mult de jumătate dintre ei au hotărât că e timpul să-și arate colții. Se pare că măsurile fiscale i-au adus în punctul în care, în loc să-și contemple conturile grase, sunt forțați să strige în gura mare: Destul!

Strigătul lor nu este doar un ecou în bezna moralului care ne înconjoară. E un semnal de alarmă, o revoltă împotriva unui sistem care încearcă să-i transforme din prădători în pradă. Protestul acesta, poate părea pentru unii o paranghelie inutilă, dar are potențialul de a zgudui temeliile unei justiții deja clătinându-se sub greutatea abuzurilor și a corupției. Oare va fi suficient pentru a trezi mentalul colectiv din letargia în care a căzut? Timpul va spune.

Sursa: BihorJust.ro

Must Read

spot_img