AcasăStiri nationaleAvertizare meteo: Cod galben de caniculă în Bihor!

Avertizare meteo: Cod galben de caniculă în Bihor!

Canicula Înfierbântată Înghite Bihorul!

În timp ce unii se bronzează pe plaje, locuitorii din Bihor sunt avertizați să se ferească de valul de căldură insuportabil care a pus stăpânire pe județ. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, duminică va fi o zi de foc, cu temperaturi care vor atinge praguri infernale de până la 36 de grade Celsius la umbră. Iar dacă credeți că la umbra unui copac veți găsi refugiu, vă înșelați amarnic!

Disconfort Termic la Cote Alarmante

Disconfortul nu se oprește la temperaturile ridicate. Indicele temperatură-umezeală, un indicator al mizeriei pe care o simțim când căldura se combină cu umiditatea, va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse. Acest lucru înseamnă că nu doar căldura, ci și umezeala vor fi de nesuportat, transformând ziua într-un adevărat calvar pentru cei nevoiți să iasă din case.

Extinderea Caniculei: Un Avertisment Serios

Și nu este vorba doar de o zi de caniculă. Meteorologii trag un semnal de alarmă că în zilele următoare situația se va agrava, extinzându-se în mai multe zone din țară. Această veste vine ca un avertisment serios pentru toți cetățenii să ia măsuri de precauție și să se pregătească pentru mai multe zile de foc.

Concluzii

Este clar că urmează zile grele pentru locuitorii din Bihor și nu numai. Canicula nu este doar un cuvânt înfricoșător, ci o realitate care bate la ușă cu temperaturi de coșmar și umiditate sufocantă. Este momentul să ne protejăm și să ne pregătim pentru ce este mai rău. Stați la umbră, hidratați-vă și, pe cât posibil, evitați expunerea la soare în orele de vârf.

Sursa

Must Read

spot_img