AcasăStiri nationale2023, un an fructuos pentru ORDA.

2023, un an fructuos pentru ORDA.

ORDA 2023: Un An de Excepție în Protecția Drepturilor de Autor

Într-un anotimp al schimbărilor și provocărilor, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor, marcând anul 2023 ca unul dintre cei mai productivi ani din ultimele decenii. Sub conducerea fermă a lui Andrei-Simion Ijac, ORDA a bătut pavajul pentru realizări semnificative și a îndeplinit cu brio toate obiectivele ambițioase stabilite pentru acest an.

Strategii și Inovații: Puncte Culminante ale Anului

Două inițiative majore au dominat agenda ORDA în 2023. Prima, aprobarea Strategiei naționale în domeniul proprietății intelectuale pentru perioada 2024 – 2028, a marcat sfârșitul unei pauze de 16 ani, reînnoind angajamentul României față de inovație și protecția creativității. A doua inițiativă, proiectul „eORDA”, a revoluționat modul în care drepturile de autor sunt gestionate digital, simplificând procedurile administrative și crescând eficiența prin principii de guvernare transparentă și sustenabilă.

Implicare Internațională și Educație

Pe scena internațională, ORDA nu a fost doar un participant, ci un lider activ. Reprezentând România în dialogurile cruciale la nivelul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, ORDA a contribuit semnificativ la modelarea politicilor de proprietate intelectuală. De asemenea, a consolidat educația în domeniu, România fiind recunoscută global pentru programul său școlar dedicat educației pentru drepturile de proprietate intelectuală.

Cooperare și Transparență în Gestiunea Colectivă

Un alt aspect remarcabil al activității ORDA în 2023 a fost gestionarea eficientă a drepturilor de autor prin realizarea a 58 de controale la organismele de gestiune colectivă. Această abordare riguroasă asigură o transparență crescută și o reglementare adecvată în sector, consolidând încrederea în sistemul de drepturi de autor din România.

Viitorul ORDA: Angajament și Inovație Continuă

Andrei-Simion Ijac, directorul general al ORDA, reiterează angajamentul instituției de a continua pe drumul inovației și transparenței. Cu un accent pe responsabilitate și profesionalism, ORDA se poziționează ca un pilon central în promovarea și protecția drepturilor de autor, esențiale pentru progresul socio-cultural și economic al României.

Sursa

Must Read

spot_img