AcasăStiri localeUn orădean schimbă regulile la UPU. Aparținătorii înștiințați despre pacienți.

Un orădean schimbă regulile la UPU. Aparținătorii înștiințați despre pacienți.

IT-iștii voluntari și personalul UPU-SMURD Bihor au muncit la aplicația apartinător.ro care va fi lansată joi.

Aplicația e în testare din vara anului trecut, Această aplicație s-a născut ca o necesitate după ce orădeanca Alina Gâdoiu a cerut explicații publice despre moartea tatălui său care a ajuns la UPU după ce i s-a făcut rău. Fiica regretatului domn Gâdoiu a primit rar informații desre starea tatălui său care până seara a și decedat.

Situația s-a inflamat după ce spitalul a refuzat să elibereze documentele medicale familiei pentru a afla ce s-a întâmplat.

Alina Gâdoiu a vorbit atunci despre lipsa de empatie a celor din spital, iar medicii au invocat faptul că sunt supraaglomerați și nu pot oferi date în timp real despre pacienți.

Apartinător.ro nu va transmite informații medicale de specialitate, datele fiind șterse după 8 ore, interval după care vor rămâne în sistemul informatic al UPU doar datele statistice care să permită efectuarea, ulterior, a unor analize privind managementul pacienților.

Ea poate fi descarcată din google play sau app store. Nu doar aparținătorii vor utiliza aplicația ci și, de exemplu, șefii de tură care vor puteat urmări dacă un pacient așteaptă de prea mult timp în triaj, de ce nu a venit rezultatul de la o analiză.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/moartea-unui-oradean-schimba-regulile-la-upu-apartinatorii-instiintati-despre-pacienti-printr-o-aplicatie/

Must Read

spot_img