AcasăStiri localeTinerii din Pocola condamnați pentru aducerea cannabisului din Spania.

Tinerii din Pocola condamnați pentru aducerea cannabisului din Spania.

Doi tineri din Pocola, Cosmin Tinca și Giani Petcovici, implicați într-o rețea de trafic de droguri de risc, au fost condamnați fără acord de recunoaștere.

Cosmin Tinca și Giani Petcovici, ambii din Oradea, au fost găsiți vinovați de procurorii DIICOT pentru trafic internațional și intern de droguri de risc. Cei doi, în vârstă de 27, respectiv 41 de ani, se ocupau cu cumpărarea de canabis din Spania, pe care îl ascundeau în colete și-l vindeau apoi consumatorilor din Oradea.

Cosmin Tinca, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare, iar Giani Petcovici la 1 an, 9 luni și 10 zile

Unul dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet ce conținea 811 grame de canabis, comandat din Spania și trimis în România printr-un autocar. Tinca a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni pentru trafic internațional de droguri de risc și 2 ani pentru trafic de droguri de risc. Pedepsele au fost adunate, rezultând 3 ani și 2 luni de închisoare finală.

Giani Petcovici a fost condamnat la 1 an și 8 luni pentru trafic de droguri de risc, cu revocarea suspendării sub supraveghere a unei pedepse anterioare. Pedepsele complementare și accesoriile au fost aplicate și în cazul său.

Confiscare de canabis, bani și bunuri folosite în săvârșirea infracțiunilor

Instanța a dispus confiscarea totală a diferitelor cantități de canabis rămase în urma activităților celor doi inculpați. De asemenea, s-a confiscat o sumă de bani de la Petcovici Giani Gheorghe, precum și bunuri utilizate pentru săvârșirea faptelor penale.

Inculpaților li s-a impus plata cheltuielilor judiciare și prelevarea probelor biologice

Pe lângă pedepsele aplicate, inculpații au fost obligați să plătească cheltuieli judiciare și să li se preleveze probe biologice pentru introducerea profilurilor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Justiția nu ezită să își facă datoria în fața traficului de droguri de risc. Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img