AcasăStiri localeTerenul de la Aquapark, o afacere proastă a Primăriei.

Terenul de la Aquapark, o afacere proastă a Primăriei.

Scandal și Dezinteres: Saga Terenului de lângă Aquapark

Ce poveste tumultuoasă pentru un simplu teren! Imaginați-vă, terenul vecin cu Aquapark-ul a fost cândva scena unui proiect ambițios numit Mecena. Episcopul Tokes Laszlo nu a ezitat să ridice glasul, acuzând că fondurile comunității maghiare au fost deturnate cu complicitatea politicienilor din Ungaria. Dar, așa cum se întâmplă adesea, acuzațiile au rămas în aer, iar terenul a fost vândut pe sumă de nimic, doar 900.000 de euro, în era primarului Ilie Bolojan.

Afaceri Eșuate și Lupte în Justiție

Alexandru Mudura junior, magnatul care a cumpărat terenul, a promis marea cu sarea: un hotel, un centru de afaceri… Totul a rămas însă doar pe hârtie. Într-o încercare de a evita transformarea terenului într-o ruină, Primăria a impus clauze stricte. Dacă nu se construiește într-un timp rezonabil, adio teren și bun venit taxe de penalizare! Dar, oh, ironia! Contractul, semnat probabil pe un colț de masă, a ajuns în instanță, iar domnul Mudura a ieșit câștigător. Se pare că un coteț ridicol este suficient pentru a te considera centru de afaceri și a evita furia administrației locale.

Strategii Slabe și Oportunități Pierdute

De obicei, când Primăria vrea să pună mâna pe un teren, nu se zgârcește la avocați. Îi adună pe cei mai buni, chiar îi aduce pe primar sau viceprimari ca martori. Dar în acest caz, a fost o adevărată dezamăgire, ca o repriză secundă a unui meci pierdut de România cu Slovacia. Nu doar 900.000 de euro s-au pierdut, o sumă oricum derizorie în contextul actual, ci o întreagă oportunitate de a valorifica terenul. Acum, când chiar și Salonta își construiește un parc acvatic, era momentul pentru inovație, pentru a adăuga bazine și tobogane, nu pentru a vinde un teren valoros pe bani de nimic.

Deși sunt sigur că într-un final, patronul Mudura va găsi o cale de a exploata terenul, este tragic cum administrația publică a gestionat superficial potențialul acestei zone. A vândut, practic, un teren prețios pe bani mărunți, ignorând complet nevoile și dorințele comunității.

Sursa: ebihoreanul.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Must Read

spot_img