AcasăStiri localeRectorul Universității Columbiene vizitează Universitatea din Oradea.

Rectorul Universității Columbiene vizitează Universitatea din Oradea.

Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, împreună cu alți câțiva colegi, l-au primit, luni – 18 martie 2024, pe rectorul universității Quindio, Luis Fernando Polania Obando.

La începutul întâlnirii dintre cele două părți, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău s-a declarat bucuros să-l reîntâlnească pe omologul său columbian, pe care l-a cunoscut, în anul 2023, cu prilejul unui târg educațional ce a avut loc la Rotterdam. După o exhaustivă prezentare a Universității din Oradea, rectorul a declarat: „Nu avem încă foarte multe relații de colaborare cu universități din America de Sud, de aceea mă bucură mult vizita dumneavoastră. Sunt sigur că, în urma discuțiilor pe care le vom avea, vom descoperi numeroase oportunități pe care să le fructificăm împreună”.

Rectorul universității Quindio, Luis Fernando Polania Obando, a spus că instituția academică pe care o conduce are peste 20.000 de studenți și administrează, anual, un buget de 50 de milioane de dolari.

Luis Fernando Polania Obando și-a informat partenerii români că Universitatea din Quindio este interesată să dezvolte colaborări de tipul mobilităților academice, pentru profesori și personalul administrativ, studii cu dublă specializare, proiecte de cercetare și schimburi socio-culturale. „Încercăm să dezvoltăm interacțiunile culturale, pentru a oferi studenților și colegilor noștri o perspectivă globală care să-i ajute în a avea o viață locală mai bună”, a afirmat rectorul Luis Fernando Polania Obando.

„Proiectele care implică dezvoltarea socială sunt, mai ales, foarte importante pentru universitatea noastră”, a subliniat Eduardo Andrés Perafán, adăugând că este convins că cele două instituții de învățământ superior pot „aborda proiecte comune de cercetare, care să fie benefice pentru ambele părți”.

La finalul întrevederii, cei doi rectori au semnat câteva acorduri cadru de parteneriat. Înainte să facă o scurtă vizită la bisericuța de lemn din campus, rectorul Luis Fernando Polania Obando a trecut pe la Biblioteca Universității din Oradea unde a scris un mesaj în Cartea de Onoare a instituției academice. Marți, reprezentanții Universității din Quindio au programate întâlniri cu decanii mai multor facultăți ale Universității din Oradea.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img