AcasăStiri localeProfesoara care vine de la Viena la Oradea, impresionată de evoluția elevilor.

Profesoara care vine de la Viena la Oradea, impresionată de evoluția elevilor.

Se împlinesc 12 ani de când soliștii Mihaela Anica (Viena) și Horia Maxim (Universitatea Națională de Muzică din București), susțin cursuri de măiestrie la Universitatea din Oradea

Relația celor doi artiști de talie internațională – Mihaela Anica predă flaut, iar Horia Maxim pian – cu Oradea a crescut, s-ar putea spune, în paralel cu dezvoltarea școlii de muzică orădene.

„La Oradea, proporția celor care reușesc să confirme speranțele noastre e în creștere”

Maestrul Horia Maxim spune și el că a ajuns la Oradea datorită Ariadnei și Georgianei Mircescu.

„Orașul acesta frumos are nevoie de cultură”

Profitând de încă o vizită a sa la Universitatea din Oradea, Biroul Comunicare i-a solicitat un scurt interviu Doamnei Mihaela Anica. Ce vă face să reveniți, iată, de mai bine de un deceniu, la Oradea? Bucuria copiilor, deschiderea și motivația lor de a învăța lucruri noi. Dar, în primul rând, mă aduce aici prietenia care mă leagă de profesoarele acestor copii, Ariadna și Georgiana Mircescu.

Mai mult decât atât – spune conf. univ. dr. Ariadna Mircescu – un masterclass este o provocare, atât pentru profesor, cât și pentru elev ori student

„Cadrul didactic și studentul ies din zona de confort. Studentul nu acumulează doar noi cunoștințe, ci este pus și în situația de a își gestiona emoțiile, firești la întâlnirea cu o personalitate muzicală de asemenea anvergură”.

„La Oradea, proporția celor care reușesc să confirme speranțele noastre e în creștere”

Cum găsiți, după toți acești ani, Departamentul de Muzică al Facultății de Arte și pe studenții acestuia? „Cei mai mulți dintre colaboratorii noștri reacționează bine la intervențiile noastre, ceea ce duce la o foarte bună activitate”.

„Orașul acesta frumos are nevoie de cultură”

Orașul a trecut prin niște schimbări… extraordinare! Oradea poate să fie mândră de ea. Cred că niciun alt oraș din România nu se află la un asemenea nivel.

Sursa: BIHORJUST.RO

Must Read

spot_img