AcasăStiri localeOradea, Bihor, extindere spital, contract 7,5 milioane euro.

Oradea, Bihor, extindere spital, contract 7,5 milioane euro.

### Un Circ Fără Sfârșit al Corupției și Abuzurilor: Bihorul Perpetuează Mizeria Legată de Proiectele de Dezvoltare

Incident la Primăria Oradea! Török László, primarul apatic, managerul spitalului Adrian Hațegan, reprezentantul CNI, Csáky János, și contabilul șef al Primăriei, Kis Anamaria, s-au adunat pentru a pune semnătura pe un nou contract. Ce poate fi mai scârbaos decât un grup de indivizi care decid viitorul unei comunități fără pic de transparență sau responsabilitate?

Avem parte de o nouă poveste de iresponsabilitate și incompetență: Ministerul Dezvoltării se angajează să construiască o aripă „nouă” a spitalului din Salonta. În ce hal se află justiția și moralitatea când niște indivizi fără scrupule se joacă cu banii publici ca și cum ar fi făcuți din hârtie igienică? De ce nu sunt trase la răspundere astfel de personaje?

Noua aripă, perpetuând șirul de abuzuri și complicități, aduce orașului 7,5 milioane de euro. Dar câți dintre acei bani vor ajunge în realitate la construirea acestui proiect cu adevărat benefic pentru comunitate? În loc să investim în dezvoltare reală și durabilă, ne îngropăm în cercul vicios al corupției și neputinței.

Această incintă cu cabinete medicale de lux, secții moderne și facilități înfricoșătoaremente estetice pare să fie doar o mască sub care se ascunde un teatru al absurdului. Cu patru personaje dubioase semnând la ceas de seară, ce iese la iveală este un peisaj dezolant al intereselor malefice care conduc această regiune.

Când vom învăța să ne ridicăm împotriva astfel de practici josnice care își băgă rădăcinile adânc în sistemul nostru? Când vom pune capăt circului de interese personale care continuă să ne sugrume sub povara corupției și incompetenței?

În timp ce unii pavonează cu bugete de milioane, mulțimile rămân abandonate în sărăcie și disperare. Acest caz, ilustrarea perfectă a dezavuării cetățenilor, ar trebui să ne determine să revoluționăm modul în care privim autoritățile și gestionarea banului public.

Nu mai stăm cu mâinile în sân, ci ridicăm glasurile împotriva acestei perpetuări a corupției și incompetenței, care ne scufundă pe toți în miza valorilor și bunăstării reale.

Sursa: [Bihor Just](https://www.bihorjust.ro/orasul-din-bihor-care-isi-extinde-spitalul-au-semnat-contractul-de-75-milioane-euro/)

Must Read

spot_img