AcasăStiri localeGrădinița din Oradea închisă luni, numărătoare voturilor

Grădinița din Oradea închisă luni, numărătoare voturilor

Farsa continuă: Grădinița închisă pentru numărătoarea voturilor?

O scenă care depășește absurdul cinema-ului lui Kafka se petrece sub ochii noștri; de parcă filmulețele cu „funcționarii amuzați“ care umflă urnele cu voturi nu erau suficiente, avem și grădinițe închise pentru că se numără voturi. Bun venit în teatrul de râs și plâns al democrației în România. Comedia, sau mai bine zis, tragedia, se desfășoară la Grădinița cu program prelungit nr. 5 Waldorf, din Oradea.

Fiți atenți aici. Copiii care învață în această grădiniță, normal, s-ar aștepta să meargă la școală luni dimineața. Ghinion. De parcă nu era suficient că au fost sacrificați pe altarul alegerilor prin organizarea de secții de vot în incinta grădiniței, copiii trebuie să își petreacă timpul la joaca de-a democrația și luni dimineață.

De ce? Pentru că luni dimineață nu se terminase număratoarea voturilor! Unii părinți au plecat spre grădiniță, fără să primească primul premiu, surpriză!, trebuiau să întoarcă pas cu pas, întrucât accesul la grădiniță era interzis. Oooh da, Eureka!, au descoperit abia la ușă.

Și dacă credeai că gluma se termină aici, te înșeli. Horea Abrudan, inspectorul școlar general, ne iluminează cu adevărata fată a sistemului. El ne informează că Ministerul Educației a permis unităților de învățământ să suspende cursurile în zilele de 7 și 10 iunie, dacă organizarea scrutinului o cere. Așa că, din păcate, IȘJ Bihor nu are încă o centralizare a școlilor și grădinițelor unde elevii și profesorii nu au avut acces.

Corupție, absurd, ignorare – zi banală în viața unui cetățean român

Este o poveste despre ignorarea necesităților cetățenilor comuni, în vreme ce jocurile politice și absurdul birocraticiomului iese în față. Este momentul să ridicăm întrebări arzătoare și să cerem răspunsuri solide. Ce se întâmplă cu educația țării atunci când este sacrificată doar pentru a satisface nevoile politice de moment? Până când vom fi martorii unor asemenea atrocități? Fraților, nu e suficient să fim spectatori, trebuie să întrebăm, să cerem și să obținem răspunsuri.

Sursa:

Must Read

spot_img