AcasăStiri localeExperiența uimitoare a elevilor de la Goga-Marghita la Yükselen Koleji, Ankara.

Experiența uimitoare a elevilor de la Goga-Marghita la Yükselen Koleji, Ankara.

Experiență Erasmus+ la Ankara: O Odisee Educațională și Culturală

Între 29 aprilie și 8 mai, un grup de 13 elevi și 2 profesori de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita au pășit pe tărâmul cunoașterii și diversității culturale la „Yükselen Koleji” din Ankara. Această mobilitate Erasmus+, parte din proiectul KA120-SCH-DA3960B2, 2023 – 2027, a fost nu doar o simplă excursie, ci o veritabilă incursiune în inima educației turcești.

Primirea Caldă și Integrarea Rapidă

De la bun început, ospitalitatea turcă ne-a învăluit cu căldura sa caracteristică. Prezentarea detaliată a școlii și interacțiunea cu cadrele didactice ne-au arătat angajamentul acestora pentru incluziune și diversitate, facilitându-ne astfel integrarea culturală și educațională.

O Imersiune în Educația Interactivă

Participarea la cursuri precum fizica și biologia a fost o revelație, cu lecții interactive ce ne-au permis să experimentăm direct procesele de învățare. Experimentul privind refracția luminii și utilizarea microscoapelor pentru observarea insectelor au fost puncte culminante ale acestei interacțiuni academice.

Arta și Muzica: Punte între Culturi

La laboratorul de muzică, schimbul de stiluri muzicale și planificarea momentelor artistice ne-au unit și ne-au permis să învățăm unii de la alții într-un mod creativ și relaxant. Discuțiile despre diferențele dintre sistemele educaționale românesc și turcesc au adâncit înțelegerea noastră asupra diversității culturale.

Sport și Artă: Elemente Vitale ale Experienței Noastre

Competițiile sportive și momentele artistice, inclusiv concertele elevilor locali, nu doar că ne-au impresionat prin talent, dar au fost esențiale în dezvoltarea abilităților de gestionare a conflictelor și apreciere a diversității culturale. Prezentările culturale românești au fost, de asemenea, bine primite, evidențiind frumusețea și unicitatea patrimoniului nostru.

Explorări Educaționale Memorabile

Vizitele la acvariul din Ankara și la o moschee locală au fost puncte de referință ale călătoriei noastre, oferindu-ne perspective valoroase asupra biodiversității acvatice și tradițiilor religioase musulmane, subliniind importanța respectului și înțelegerii reciproce.

Concluzii: O Călătorie Transformațională

Mobilitatea Erasmus+ la „Yükselen Koleji” din Ankara a fost o experiență de neuitat, care ne-a îmbogățit nu doar educațional, ci și cultural. Am explorat o nouă cultură, am participat la activități educative diverse și ne-am dezvoltat abilități interpersonale și academice, lăsându-ne cu amintiri și prietenii care vor dăinui în timp.

Sursa

Must Read

spot_img