AcasăStiri localeDoi studenți orădeni de la Drept au obținut premiul III.

Doi studenți orădeni de la Drept au obținut premiul III.

Doi studenți orădeni de la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, premiați pentru performanțe în cadrul unui concurs național de procese simulate

Doi studenți orădeni de la Facultatea de Drept a Universității din Oradea au obținut premiul III în cadrul Concursului Național de Procese Simulate – National Moot Court Competition – Constitutional Law, desfășurat în Timișoara, în perioada 5-7 aprilie. Dintre cele 16 echipe din toată țara înscrise în competiție, viitorii juriști Maria Mândruț, din anul I, și Tudor Pop, din anul III, au obținut premiul III pentru cel mai bun memoriu scris.

Experiență valoroasă și dezvoltare profesională în cadrul competiției

„Considerăm că participarea noastră, în cadrul acestui concurs, ne-a oferit o valoroasă oportunitate de a ne pune în aplicare cunoștințele teoretice și de a ne dezvolta abilități de oratorie, argumentare legală și gândire critică, alături de echipe din toată țara. Suntem recunoscători față de cei care au făcut posibilă participarea noastră în cadrul etapei orale. Cu siguranță, vom repeta experiența. Susținerea pledoariilor, în robele specifice avocaților, nu doar că ne-a oferit un sentiment de bucurie și încredere, dar și unul al responsabilității”, au transmis Maria Mândruț și Tudor Pop.

Facilitarea dialogului și dezvoltarea profesională în domeniul juridic

În cadrul unei astfel de competiții, echipele sunt formate din doi studenți, care joacă rolul de avocat și au posibilitatea să susțină o cauză, pe baza unei teme date, în fața unui complet de judecată, ai cărui membri sunt specialiști în domeniul juridic. Concursul facilitează dialogul și schimbul de idei între studenți și practicienii din domeniul juridic, susținând dezvoltarea profesională și academică a studenților, precum și testarea cunoștințelor asimilate.

Bihoreanul, pentru informații locale precise!

Sursa: Bihoreanul

Must Read

spot_img