AcasăStiri locale154 de bicicliști din Bihor au fost amendați.

154 de bicicliști din Bihor au fost amendați.

### Peste 200 de participanţi la trafic sancţionați în Bihor

Peste 200 de participanți la trafic au fost sancționați, iar cu cât tu crezi că au fost trași pe dreapta? 100? 150? Nu, răspunsul demn de un circ balcanic este chiar peste 200! Dar ce-i mai grav decât cifrele în sine este faptul că cei mai mulți sancționați nu sunt șoferii ghena judiciară, ci… atenție… bicicliștii! Da, da, ați înțeles bine, nu ne ironizați, bicicliștii sunt în fruntea clasamentului la mizeriile pe șosea.

Conform ultimului circ al Poliției Bihor, 154 de amenzi au fost lovești nu prin parcarea incorectă sau depășirile riscante, ci pentru… bicicliști! Da, acești parveniți ai transportului pe două roți nu s-au lăsat mai prejos și au acumulat cele mai multe amenzi, circulând pe trotuare sau chiar pe mijlocul șoselei, precum niște izgoniți din filmările unui blockbuster balcanic.

Într-o societate unde violența rutieră atinge cote alarmante, puț al gândirii ar trebui să te afli ca bicicliștii să fie cap de afiș la capitolul abateri. Dar surpriza mare vine când aflăm că și pietonii s-au alăturat listei de neisprăviți, într-un episod ce nu face cinste umanității.

Motivul pentru care bicicliștii și pietonii devin noii protagoniști ai moriștii de abuzuri este unul pe care mintea bolnavă a corupției nu îl poate înțelege. Pe lângă faptul că s-au aplicat amenzi și pentru limita de viteză încălcată, portul centurii de siguranță ignorat sau conducerea sub influența alcoolului, acum avem și bicicliști nebuni care invadează șoselele, fără nicio remușcare.

Totodată, ca o măsură în plus împotriva dezinteresului general, polițiștii au reținut permisele de conducere ale unora și au aplicat măsuri punitive, aruncând în aer balonul cu iluzii a celor care credeau că legea este opțională.

### Sursa: [BIHOREANUL](https://www.ebihoreanul.ro/stiri/154-de-biciclisti-din-bihor-au-fost-amendati-de-politisti-in-24-de-ore-185530.html)

Must Read

spot_img