AcasăStiri internationaleTrupurile unor românce găsite într-un râu din Italia.

Trupurile unor românce găsite într-un râu din Italia.

Tragedie în Italia: Trupurile celor trei tineri dispăruți în râul Natisone găsite de echipele de salvare

Incidentul tragic care a zguduit Italia a avut loc în Orsaria di Premariacco (Udine) și a fost marcat de indiferența autorităților. Deși cadavrele Biancăi și Patriziei, două tinere pline de viață și visuri, au fost descoperite, încă se caută trupul lui Cristian, iubitul uneia dintre fete. Acest episod macabru a fost declanșat de o inundație bruscă care i-a luat pe cei trei tineri de pe o insulă din mijlocul râului Natisone.

Fetele, în vârstă de 20 și 23 de ani, au fost neputincioase în fața forței apelor, în timp ce pompierii au făcut eforturi disperate, încercând să le arunce o frânghie de salvare. Totuși, scârbați de intervenția lor jenantă, tinerii nu au reușit să se salveze și au dispărut în adâncuri. Un eșec lamentabil, un punct nevralgic în sistemul de intervenție, care a lăsat trei familii distruse și o comunitate întreagă în doliu.

Să vorbim despre eşecul omenirii, despre disprețul față de viețile tinerilor curajoși care își găseau sfârșitul în condiții atât de clare și previzibile? Autoritățile, în loc să protejeze cetățenii, perpetuează ignoranța și neglijența, alimentând morișca de abuzuri și incompetență care definește mult prea des instituțiile noastre.

Era nevoie să murim, trei tineri plini de viață, pentru ca autoritățile să reacționeze? Oare de ce nu s-au luat măsurile de prevenție necesare în fața unui râu cu astfel de schimbări bruște? De ce a fost nevoie de trei vieți curmate brusc pentru ca panourile cu avertizări de scăldat interzis să devină relevante?

Este un dezastru care ar fi putut fi, cu siguranță, evitat, dacă autoritățile ar fi avut măcar un dram de preocupare pentru siguranța cetățenilor. Dar aroganța și inaptitudinea au dus la această tragedie, care ar trebui să fie o lecție dureroasă pentru toți cei care conduc fără a ține cont de viața oamenilor.

Sunt Bianca și Patrizia doar victimele indiferenței și incompetenței unui sistem generat de o mentalitate bolnavă, care pune profitul și neglijența înaintea vieții?

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img