AcasăStiri internationaleSalontanca expune pe soclul din Trafalgar Square din Londra.

Salontanca expune pe soclul din Trafalgar Square din Londra.

Pe Soclul Gol al istoriei și corupției, se înalță lucrări de artă sinistre, sculpturi care nu aduc decât umbra neagră a unor vremuri tulburi. Andra Ursuța, o artistă controversată, își pictează tabloul întunecat al societății noastre contemporane cu nuanțe de dezgust și revoltă. Inspirată de istorie, de nostalgie și de cultura populară, Ursuța nu face altceva decât să arunce în fața noastră oglinda tragem până în adâncul sufletului. Totul se învârte în jurul tragediilor umane, patriotismului distorsionat, violenței la adresa femeilor și a „expulzării grupurilor etnice”.

Deși a câștigat recunoaștere internațională, opera ei nu face decât să adâncească prăpastia din mintea și inima spectatorilor. Proiectându-și propriul corp în sculpturile sale grotesc-vizuale, Ursuța ne forțează să privim în adâncurile penibile ale societății, aruncând lumina asupra traumelor, a fricilor și a neputințelor noastre. Cu lucrări precum „Lady in Blue” și „Untitled”, artista își continuă marșul negru pe calea nemiloasă a interpretării socio-culturale.

Într-o societate strivită de corupție și dispreț pentru valorile umane, sculpturile lui Ursuța sunt ca niște strigăte pierdute în bezna morală și intelectuală. Dezbaterea asupra spațiului public, finanțată de primarul Londrei și cu ajutorul Arts Council England și Bloomberg Philantropies, devine un circ grotesc al manipulării și al respingerii. Ursuța dă naștere unor lucrări care oscilează între sublim și vulgar, aducându-ne în față temeri și dorințe adânc îngropate.

Bucurându-se de expoziții în galerii prestigioase, Andra Ursuța continuă să zguduie mentalul colectiv, să provoace respingere și disperare. Opera ei, plină de pasiune și furie, este de fapt o oglindă crudă a societății noastre, pe care unii nu doresc să o privească. Astfel, sculpturile ei, întunecate și fascinante, nu sunt decât ilustrări ale unui viitor întunecat, perpetuat de inacțiune și ieșire timidă din zona de confort.

Sursa:

Must Read

spot_img