AcasăStiri internationaleAcuzații de „sclavie modernă” la divizia Dior de lux.

Acuzații de „sclavie modernă” la divizia Dior de lux.

Exploatarea Inumană Sub Sigla Dior: Un Caz de „Sclavie Modernă”

În inima opulenței, sub strălucirea brandurilor de lux, se ascunde o realitate înfricoșătoare. Recent, un tribunal din Milano a expus condițiile degradante în care erau forțați să muncească angajații unei divizii a cunoscutului brand Dior, Manufactures Dior SRL. Situația dezvăluită este una demnă de secolele trecute: muncitori, inclusiv imigranți ilegali, dormind în fabrici și lipsiți de contracte de muncă.

Neglijență sau Complicitate? Rolul Dior în Abuzurile Laborale

Deși Dior, parte a gigantului LVMH, nu a fost direct acuzată penal, tribunalul a subliniat o neglijență gravă în supravegherea condițiilor de muncă. S-a constatat că angajații lucrau în condiții nesigure și insalubre, fiind privați chiar și de dreptul la odihnă în zilele legale. Mai mult, sistemele de siguranță, precum cardurile de acces, le-au fost confiscate pentru a împiedica înregistrarea orelor de muncă. Aceste practici, descrise drept „sclavie modernă”, au fost în mare parte atribuite subcontractanților chinezi ai Dior, care au fost identificați ca principalii vinovați.

Profituri Uriașe pe Spinarea Sclaviei Moderne

Exploatarea muncitorilor nu este doar o tragedie umană, ci și o sursă de profituri obscene. Conform rapoartelor, această formă de sclavie modernă contribuie semnificativ la marjele de profit ale Dior, un brand renumit pentru gențile sale de lux, vândute cu mii de euro bucata. În ciuda gravității acuzațiilor, Dior nu a oferit niciun răspuns până la momentul publicării acestor informații.

Un Fenomen Extins în Industria de Lux

Dior nu este singurul nume de pe podiumul infamiei. Alte branduri de lux, cum ar fi Armani și Gucci, au fost de asemenea criticate pentru probleme similare, inclusiv pentru metodele crude de producție, cum ar fi uciderea cu cruzime a șerpilor pentru piele. Este clar că, dincolo de fațada strălucitoare a modei de lux, se ascund adesea realități sumbre și inacceptabile.

Concluzie

Administrația judiciară impusă de tribunalul din Milano va supraveghea de acum procesele interne ale Manufactures Dior SRL, în încercarea de a remedia aceste probleme grave. Monitorizarea va include raportarea progreselor în îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților. Este un pas necesar, dar este suficient pentru a curăța industria de lux de aceste practici abominabile?

Sursa

Must Read

spot_img