AcasăSportRezultate foarte bune pentru înotătorii orădeni la Campionatele Naționale Universitare de la...

Rezultate foarte bune pentru înotătorii orădeni la Campionatele Naționale Universitare de la Bacău.

UniBih, în prim-plan la Naționalele Universitare de Înot 2024

Pentru prima dată în ultimele două decenii, Universitatea din Oradea a reușit să alinieze o echipă la marginea bazinului, în cadrul Campionatelor Naționale Universitare de Înot 2024. Pe clopotele triumfului au bătut Alfoldi Boglarka, Insinna Tommaso Ștefan și Kiss Boglarka – Denissza, demonstrând că există lumină și la capătul tunelului sportului orădean.

Astfel, Alfoldi Boglarka, studentă în anul I la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, a cucerit locul al doilea în proba de 100 de metri liber pentru fete, arătându-le celorlalți cum se înoată cu adevărat. Insinna Tommaso Ștefan, student în anul II, a ocupat o onorabilă poziție a treia pe podium, punându-și amprenta cu eleganță în proba de 100 de metri liber pentru băieți. Nici Kiss Boglarka – Denissza nu a dezamăgit, atingând locul patru în competiția de 100 de metri spate pentru fete.

În ciuda tuturor obstacolelor, echipa de ștafetă a Universității din Oradea s-a check-in-uit pe locul al șaptelea, doborându-și propriile recorduri fără resurse fabuloase. Un spectacol impresionant, susținut de Pop Otilia Lavinia, Rikk David Iosif, Țifrea Dragoș Ovidiu, Țîrle Florin Dorin și Barbur Tudor Andrei, toți descoperind emoția și valoarea efortului comun.

Cu toate acestea, sub umbrela profesorului Anca Cristina Pop, vociferând cu patos de la catedră, nu putem să nu ne întrebăm dacă performanțele sunt cu adevărat meritul unei emulații autentice și al efortului personal, sau sunt doar o mascaradă a incompetenței administrative. Această iluzie de grandeur, perpetuată cu nonsalantă de către oficialitățile universitare, pare a fi doar o recapitulare jalnică a decăderii sportului orădean.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img