AcasăSportPromisiuni pentru persoanele cu handicap: acces pe stadioane și instructori sportivi dedicati.

Promisiuni pentru persoanele cu handicap: acces pe stadioane și instructori sportivi dedicati.

## Normalitatea ar putea să devină regulă și în România.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități și Agenția Națională pentru Sport au semnat un protocol prin care promit să colaboreze pentru a le asigura persoanelor cu handicap accesul facil pe stadioane și arene sportive, atât ca spectatori, cât și ca sportivi.

Concret, cele două instituții vor să colaboreze pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la programele și evenimentele sportive inclusiv prin monitorizarea îndeplinirii acestor obligațiuni.

În plus, în baza acestui acord urmează să fie dezvoltate programe sportive pentru persoanele cu dizabilități, dar se va axa și pe crearea cadrului legal în vederea formării antrenorilor și instructorilor sportivi pentru persoanele cu dizabilități.

O altă componentă a protocolului prevede încurajarea și sprijinirea sportivilor cu dizabilități să participe la competiții naționale și internaționale.

## „Bucuria vine, de cele mai multe ori, din lucrurile simple.

Ceea ce pentru mulți dintre noi reprezintă ceva normal, firesc, pentru persoanele cu dizabilități poate fi complicat din cauza barierelor de mobilitate, dar și a discriminării. Este important să îi sprijinim pe cei aflați în dificultate să participe activ la viața socială, să se bucure de competiții sportive și să se bucure de aprecierea pe care o merită pentru performanțele pe care le obțin.

Acești oameni sunt adevărate modele de curaj, perseverență și dorință de a reuși.

Doamna Elisabeta Lipă (președinta ANS) nu este doar o mare campioană care a dus tricolorul nostru pe cele mai înalte podiumuri, ci și o susținătoare activă a disciplinelor sportive destinate persoanelor cu dizabilități”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Sursa: [Bihoreanul](https://www.ebihoreanul.ro/stiri/promisiuni-pentru-persoanele-cu-handicap-vor-avea-acces-facil-pe-stadioane-si-instructori-sportivi-dedicati-lor-185164.html)

Must Read

spot_img