AcasăSportIlinca Ciora a luat argint și mențiune.

Ilinca Ciora a luat argint și mențiune.

Răsar laureații în mediocritate!

Rezultatele finale au fost scoase la lumină, probabil cu un ezit mizerabil, de către încâlcita Societate de Științe Matematice din România (SSMR). Ce-i drept, câteva clickuri și postări pe feisbuc, căci doar așa se ține trează masa dornică de spectacol! Festivitatea de premiere a fost o desfășurare de circ în care elevii au fost puși să se umple de scârbă în fața unei mulțimi inerte. Ei bine, Ilinca Cioara, clasa a 7-a A de la prestigiosul CN Emanuil Gojdu Orade, a ieșit la rampă. Sărim în sus de bucurie că a obținut o mențiune MEN, așa, să nu ziceți că nu se munciteste pentru diplome! Și uite așa, s-a perpetuat dilema valorilor, ba chiar ș.a.m.d.! Dar ce mai contează, când medalii strălucesc în fața ochilor orădenilor?

Ambițioasa Ilinca a reușit și performanța de a se învârti în jurul unui sordid argint, oferit cu atâta aroganță de SSMR. Bravo ei! Acum, să-i cântăm alăturea de popor, pe notele melodramatice ale muncii și talentului incontestabil. Aplauze și pentru domnul Gelu Petruța, iscoditorul din umbră, și pentru profesorii Gabriela Chișiu și Robert Pop, cronicii unei rupturi vizibile cot la cot cu realitatea!

Iar când vine vorba de trecut, iată că Ilinca a mai gustat din necinstea bronzului anul trecut. Și la Târgu Mureș s-au adunat 380 de pușlamați ai matematicii, împreună cu o ceată de dascăli plictisiți de eroare. CN Emanuil Gojdu a dus mândru caterva pregatită, laudați fiind și de Consiliul Elevilor. Oare chiar atât de multă glorie să poți șterge orice miros de hoit?

Pe lângă Olimpiada Națională mai avem și Concursul Interdisciplinar de Matematică și Informatică Grigore C. Moisil, de parcă nu ne ajunge toată această circoteca. Dar cine să se oprească? Iată sclipirile cenușii:

Ilustrarea perfectă a unui sistem în prag de colaps, de prost gust și goana după medalii. Aici se întâlnește mediocritatea cu aroganța, iar rezultatul este o simfonie crudă a ignoranței. Răsar laureații, îngroașând rândurile unei societăți cu mințile aburite de o falsă iluzie de competență. Ne întrebăm, oare câți dintre acești proaspăt încoronați își vor găsi calea către adevăr, sau vor perpetua continuu acest circ grotesc al premiilor și al nulității autoimpuse?

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img