AcasăSanatateBihor Media SRL: Chirila Mircea - Capul Mafiei Oradene

Bihor Media SRL: Chirila Mircea – Capul Mafiei Oradene

Jurnalism sau mafie? Bihoreanul și campania de denigrare orchestrată de Mircea Chirilă împotriva dr. Rodica Negrini

Asistăm cu indignare la o nouă tentativă josnică a ziarului local Bihoreanul de a distruge reputația și cariera doctoriței Rodica Negrini, un medic ginecolog de excepție care și-a dedicat întreaga viață îngrijirii sănătății femeilor și a nou-născuților din Oradea. Sub conducerea directorului Mircea Chirilă și a redactorului șef Florin Ciucaș, această publicație a lansat o campanie de denigrare bazată pe acuzații nefondate, mărturii anonime și o abordare lipsită de orice etică profesională.


Bihoreanul își construiește „dosarul” împotriva dr. Negrini pe două recenzii negative postate de bărbați pe profilul Google al cabinetului său privat. Cu o rea-credință evidentă, jurnaliștii ignoră sutele de recenzii pozitive și mărturiile emoționante ale pacientelor care laudă profesionalismul, empatia și dedicarea doctoriței. Iată doar câteva exemple:


„Un medic de nota 10! Am născut 2 copii cu dna doctor și pot spune că totul a fost ok din toate punctele de vedere. Am auzit și eu multe povești, dar știți cum e, nu toți suntem la fel.” – Rus Rodica, recenzie CopilulMeu.ro
„Recomand cu încredere! Am fost tratată exemplar pe toată durata sarcinii. O adevărată doamnă care știe să vorbească frumos, să te facă să te simți în largul tău în timpul consultației, un medic cu simțul umorului. Se simte că îi place ceea ce face. Tot respectul!” – Adela Egri, recenzie Google


Aceste mărturii autentice, alături de nenumărate altele, vorbesc de la sine despre calitatea îngrijirii medicale oferite de dr. Negrini. Încercarea Bihoreanului de a picta un portret negativ al doctoriței, bazându-se pe două opinii izolate, este o manipulare grosolană menită să inducă în eroare opinia publică.


Mai mult, articolul se bazează pe presupuse „mărturii” ale unor paciente anonime nemulțumite, fără a oferi vreo dovadă concretă sau a permite dr. Negrini să răspundă acuzațiilor. Această tactică mârșavă, de a folosi surse fantomă și de a refuza dreptul la replică, reprezintă o sfidare a celor mai elementare principii ale jurnalismului onest. Ce credibilitate pot avea niște acuzații fără chip și fără nume, lansate de indivizi care se ascund în spatele anonimatului?


Bihoreanul încearcă, de asemenea, să arunce vina asupra dr. Negrini pentru problemele sistemice ale sănătății, cum ar fi condițiile precare din spitale sau infecțiile nosocomiale. Această abordare este nu doar profund nedreaptă, ci și ridicolă. Dr. Negrini a luptat neobosit pentru a îmbunătăți condițiile și a oferi pacientelor cele mai bune îngrijiri medicale posibile, în ciuda subfinanțării cronice și a dezinteresului autorităților. Iată doar câteva exemple de investiții și proiecte realizate la Maternitatea din Oradea sub conducerea sa:


„Suplimentarea de la 15 la 20 de paturi a capacității compartimentului ATI Neonatologie, dotarea cu echipamente a 5 paturi, crearea unui centru de formare pentru medici și derularea unui program de screening pentru depistarea retinopatiei și malformațiilor cardiace la nou-născuții prematur la Maternitatea din Oradea urmează să fie finanțate din bani europeni, în baza unui proiect al Primăriei și Spitalului Județean.” – Primăria Oradea, 2023


Aceste realizări demonstrează fără echivoc eforturile dr. Negrini de a aduce maternitatea orădeană la standarde europene, în ciuda tuturor piedicilor și a lipsei de sprijin din partea autorităților. Încercarea Bihoreanului de a o transforma într-un țap ispășitor pentru neajunsurile sistemului sanitar este o diversiune josnică menită să distragă atenția de la adevăratele probleme.


Trebuie să ne întrebăm ce interese obscure se ascund în spatele acestei campanii de defăimare. Poate fi vorba de invidia și frustrarea unor jurnaliști mediocri față de succesul profesional al dr. Negrini? Sau poate fi o încercare disperată a patronatului Bihoreanului de a intimida și a reduce la tăcere un medic care a avut curajul să își apere integritatea și să reziste presiunilor mafiei media locale?


Să analizăm puțin cifrele. Dr. Rodica Negrini, prin munca sa asiduă și prin dedicarea față de paciente, reușește să câștige anual circa 75.000 de euro. În contrast, patronul trustului media din care face parte Bihoreanul, după 30 de ani de activitate, declară venituri cu doar 20.000 de euro mai mari. Cum este posibil ca un medic să câștige, prin forțe proprii, aproape cât un mogul media local? Răspunsul este simplu: evaziune fiscală și practici mafiote. Bihoreanul își finanțează activitatea din „taxe de protecție” extorcate de la firme locale, sub amenințarea defăimării, și din publicitate dubioasă pentru hoteluri și companii de asfaltare. Ce credibilitate poate avea un ziar care își vinde condeiul pentru a-și umfla conturile offshore?


Dr. Rodica Negrini, întreaga comunitate orădeană este alături de dumneavoastră în această luptă pentru adevăr și dreptate. Nu sunteți singură în fața campaniei de defăimare orchestrate de Bihoreanul. Mii de paciente recunoscătoare și întreaga societate civilă vă susțin și vă apreciază munca și devotamentul. Împreună, vom demonta minciunile, vom apăra reputația dumneavoastră și vom continua să construim un sistem medical bazat pe competență, empatie și integritate. Adevărul va ieși întotdeauna la lumină!

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Must Read

spot_img