AcasăMediu & Sustenabilitateîntre valori moderate, cu variații ușoare zilnice.

între valori moderate, cu variații ușoare zilnice.

Variații Meteorologice Drastice în Crișana: Ce Ne Așteaptă?

Se anunță două săptămâni de rollercoaster termic în Crișana, conform ultimelor estimări ale Administrației Naționale de Meteorologie. Temperaturile vor avea un traseu sinuos, scăzând inițial dramatic, pentru ca apoi să urce la fel de abrupt. În primele zile ale lunii iulie, locuitorii din Crișana vor trebui să își scoată din dulapuri hainele mai groase, deoarece temperaturile vor scădea de la o medie de 34 de grade la doar 23-24 de grade. Această scădere nu va dura mult, pentru că din 4 iulie, mercurul în termometre va începe să urce treptat, ajungând până la valori de 32-33 de grade, care se vor menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Noaptea, Frio! Ziua, Tropico!

Variațiile de temperatură nu se opresc doar la maximele diurne. Nopțile în Crișana vor fi de-a dreptul răcoroase în această perioadă, cu temperaturi minime care vor oscila între 13 și 18 grade. Aceste valori mai scăzute sunt de așteptat să apară în special la mijlocul primei săptămâni din intervalul analizat. Așadar, dacă aveți planuri de plimbări nocturne, poate că ar fi înțelept să vă împachetați un pulover.

Instabilitate Atmosferică: Furtuni la Orizont?

Pe lângă montagne-russe termice, specialiștii ANM ne avertizează și despre posibile manifestări de instabilitate atmosferică. În primele zile ale lunii iulie, Crișana ar putea fi măturată de furtuni. Totuși, spre alinarea tuturor, probabilitatea de apariție a acestor fenomene meteo extreme va scădea pe măsură ce ne apropiem de finalul intervalului de prognoză. Așa că, dacă vremea vă permite, profitați de zilele mai calme pentru a vă bucura de soare.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img