AcasăMediu & SustenabilitateGunoi la credit: Nemulțumire mare pentru prețul deșeurilor din Maramureș care ajung...

Gunoi la credit: Nemulțumire mare pentru prețul deșeurilor din Maramureș care ajung la groapa din Bihor.

Gunoaie pe datorie: supărare mare pentru prețul deșeurilor din Maramureș, care ajung la groapa din Bihor

Se spune că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, iar autoritățile din Bihor știu cum e. Din toamna anului 2022, gunoaiele din județul Maramureș ajung la depozitul de deșeuri din Episcopia, însuși Guvernul stabilind atunci că bihorenii trebuie să dea o mână de ajutor maramureșenilor intrați în stare de urgență, după ce au rămas fără groapă de gunoi autorizată.

Baiul este că firma care a cărat deșeurile, Drusal SA, n-a plătit cu lunile facturile către Eco Bihor, adunând restanțe de vreo 6 milioane lei, pentru care cele două firme acum se judecă și care, evident, îngreunează soarta societății bihorene.

Între timp, însă, aceeași Drusal – căreia mai multe primării din Maramureș, inclusiv Baia Mare, i-au și reziliat contractul – a dat în judecată și Consiliul Local Oradea, cerând anularea hotărârii prin care s-a stabilit că depozitarea gunoaielor din alte județe este mai scumpă, de 30 euro pe tonă, față de 23 euro, cât costă aruncarea mizeriilor din Bihor.

Procesul va începe luna viitoare la Tribunalul Cluj și pare greu de crezut că Drusal va reuși să anuleze decizia Primăriei. Dar măcar trage de timp…

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa:

Must Read

spot_img