AcasăMediu & SustenabilitateDan Palaghianu semnează Pactul Verde cu orădenii, oferind 30 de milioane de...

Dan Palaghianu semnează Pactul Verde cu orădenii, oferind 30 de milioane de euro pentru micro și mini-păduri urbane în PNRR.

Adevărul despre Oradea și lipsa de interes pentru micro-pădurile urbane

Aceste mici insule de verdeață, promovate ca elemente salvatoare pentru orașele suprasaturate ale mileniului III, parcă fug din Oradea ca dracul de tămâie. Cu toate că se laudă cu disponibilitatea de 30 de milioane de euro pentru astfel de proiecte până pe 30 aprilie, nici o inițiativă de micro-pădure urbană nu a apărut până acum în orașul nostru. Unde sunt banii, doamnelor și domnilor de la Primăria Oradea? Probabil îi îngropă sub hârtii și birocrație, în timp ce altele au prins deja ritmul european și aleg să respire aer curat în mijlocul propriei urbe.

Mizeria lipsită de promisiuni ale administrației locale din Oradea

În timp ce Cluj-Napoca se laudă cu proiecte inovatoare pentru micro-păduri urbane, Oradea trăiește într-o bulă de deșert verde. USR Oradea, probabil într-un acces de iluzie, încearcă să atragă capital politic prin promisiuni de pact verde și micro-păduri, dar se vede că sunt departe de a duce la îndeplinire aceste speranțe. Probabil toate acestea nu sunt decât fumigene electorale menite să ne înșele ochii naivi că vom trăi în curând într-un Paradis Verde.

USR Oradea, doar vorbe și puțină faptă

Cu toate declarațiile despre proiecte ambițioase, USR Oradea pare să fie expertă doar în vociferările politice. Plantează puțin verde în mintea cetățenilor și promit minuni, dar când vine vorba de acțiune, totul se evaporă ca un abur toxic. Între timp, ne bucurăm de aerul murdar și de lipsa spațiilor verzi, uitând probabil că există alternative, dacă doar ne-am trezi din somnul nostru al mintea bolnavă.

Sursa:

Bihor Just – Adevărul despre micro-pădurile urbane în Oradea

Must Read

spot_img