AcasăEvenimente localeZonă economică pe 6 ha de teren aeroport.

Zonă economică pe 6 ha de teren aeroport.

Zona din apropierea Aeroportului Oradea va deveni un centru de afaceri și tranzit

Zona din apropierea Aeroportului Oradea ar urma să fie transformată într-un centru de afaceri și tranzit, conform Materplanului de dezvoltare a zonei aflat în discuție. Obiectivele masterplanului vizează extinderea capacității aeroportului, îmbunătățirea infrastructurii, sporirea siguranței, optimizarea experienței pasagerilor, dezvoltarea durabilă și crearea unei facilități eficiente pentru marfă și logistică.

„Acum avem o infrastructură bună în interiorul aeroportului, dar zona de dezvoltare din vecinătate este extrem de valoroasă. Am eliberat șase hectare de teren pe o axă majoră de ieșire din Oradea, unde, împreună cu Primăria Oradea, am pregătit acest masterplan”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Este planificată transformarea acestei zone într-un pol economic în jurul aeroportului, având în vedere că va deveni și prima ieșire de pe Drumul Expres Arad – Oradea către Livada.

Masterplanul în dezbatere

Masterplanul propus va fi supus votului într-una din viitoarele ședințe ale Consiliului Județean Bihor, fiind deja publicat pe site-ul instituției pentru transparență decizională. Propunerile, sugestiile și opiniile pot fi transmise până pe 18 februarie, prin email la registratura@cjbihor.ro, poștă, la sediul instituției sau la Registratură, pe strada Parcul Traian nr. 5 din Oradea, între orele 8-16. În plus, CJ Bihor oferă posibilitatea unei întâlniri publice pentru dezbaterea proiectului de act normativ, la cerere scrisă până la 21.03.2024 din partea unei asociații legal constituite sau a unei alte autorități publice.

Sursa:

Bihor Justiție

Must Read

spot_img