AcasăEvenimente localeVreme caniculară și disconfort termic ridicat în Bihor.

Vreme caniculară și disconfort termic ridicat în Bihor.

Canicula Se Întețește: Avertisment Dur de la Meteorologi

Într-un anunț recent, meteorologii au tras un semnal de alarmă, emițând un nou cod galben de val de căldură și caniculă pentru județul Bihor. Acest fenomen meteorologic nu este doar o simplă creștere a temperaturilor, ci un adevărat test de rezistență pentru locuitorii regiunii. Se preconizează că temperaturile vor atinge valori insuportabile de până la 37 de grade Celsius la umbră, transformând ziua de luni într-o adevărată provocare pentru toți cei afectați.

Extinderea și Intensificarea Valului de Căldură

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, acest val de căldură nu se va limita doar la Bihor. Fenomenul se va extinde și intensifica ușor, cuprinzând regiuni extinse precum Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei. În aceste zone, canicula și disconfortul termic ridicat vor deveni o stare obișnuită, cu temperaturi maxime care vor oscila între 35 și 37 de grade Celsius. Mai mult, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, semnalând condiții extreme care pot afecta sănătatea populației.

Perspectiva Meteorologică: O Săptămână Infernală

Specialiștii sunt de părere că acest val de căldură va persista până la sfârșitul săptămânii, continuând să se extindă și să câștige în intensitate pe întreg teritoriul țării. Această situație impune măsuri de precauție sporite și o conștientizare crescută a riscurilor asociate expunerii prelungite la soare și temperaturi ridicate.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img