AcasăEvenimente localeUn adolescent maghiar a fost legat, tuns și umilit.

Un adolescent maghiar a fost legat, tuns și umilit.

### Incidența Dezgustătoare din Cantonamentul Lotului de Gimnastică: Agresiune Șocantă în Caraș-Severin

#### Polițiștii din Caraş-Severin au deschis un dosar penal în urma unui incident revoltător petrecut în cadrul cantonamentului de la Reșița. Un sportiv de 15 ani, membru al lotului României de gimnastică – juniori, de origine maghiară, ar fi fost victima unor agresiuni cumplite din partea a doi colegi de echipă în timpul unei petreceri organizate clandestin. Detaliile șocante au fost dezvăluite de ProSport.ro.

#### „În urma verificărilor efectuate de polițiștii de la Poliția Municipiului Reșița privind un eveniment în care sportivi ai unui lot de gimnastică au fost implicați în incinta unui complex sportiv din municipiul Reșița, unde un minor ar fi fost agresat fizic, polițiștii s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate”, conform declarației IPJ Caraş-Severin, citată de Spotmedia.ro.

#### Potrivit relatărilor ProSport.ro, agresorii au legat victima de un calorifer, apoi gimnasta minoră a fost tunsă cu forța, dezbrăcată, constrânsă să consume alcool și supusă la simulate jocuri sexuale umilitoare. Sursele spun că cei doi agresori, ambii români, l-au hărțuit strigându-i epitetul discriminatoriu de „Ungure”. Tânărul, laureat la competițiile naționale, a fugit acasă la Lugoj după acest episod șocant, dar nimeni nu a anunțat Poliția.

#### Publicația menționată a dezvăluit că reprezentanți ai Federației de Gimnastică și chiar tatăl victimei ar fi încercat să acopere acest incident barbar. Lotul de gimnastică juniori s-a reunit în cantonament la Reșița pentru pregătirea Campionatului European.

#### După această întâmplare revoltătoare, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a criticat dur situația, condamnând discursurile de ură, asemenea celor promovate de AUR. „Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiți!”, a declarat Kelemen Hunor.

#### La rândul său, fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a catalogat incidentul drept grav și discriminatoriu, susținând că mesajele extremiste ale unor politicieni au influențat chiar și comportamentul copiilor. Cazul a atras atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Sursa: [eBihoreanul](https://www.ebihoreanul.ro/stiri/un-adolescent-de-etnie-maghiara-a-fost-legat-tuns-dezbracat-si-umilit-de-doi-colegi-in-cantonamentul-lotului-romaniei-de-gimnastica-185571.html)

Must Read

spot_img