AcasăEvenimente localeRebeca și Andrei, care sunt bursieri la Facultatea de Arte din Oradea,...

Rebeca și Andrei, care sunt bursieri la Facultatea de Arte din Oradea, au primit premii la un concurs internațional de muzică.

Doi studenți bursieri ai Facultății de Arte din Oradea au fost premiați recent la Danubia Talents International Music Competition, competiție organizată la Budapesta

Rebeca Anamaria Balaj și Andrei Marinescu interpretează împreună, ea la pian, iar el la trombon. Ei au obținut locul al doilea la categoria de vârstă „plus 18 ani” la primul concurs internațional la care au participat ca duo.

Concursul s-a desfășurat online și a reunit 200 de tineri muzicieni din Ungaria, Austria, Estonia, Letonia, Cehia și Italia

„Cei doi studenți orădeni au evoluat la categoria vârstă «plus 18 ani», considerată cea mai dificilă din concurs”, se precizează într-un comunicat trimis marți de Universitatea din Oradea.

Studentă în anul II, Rebeca spune că a fost îndrumată de profesoara de pian să continue studiul

„Am studiat pianul de la 5 ani. Profesoara de pian a insistat să merg la Liceul de Arte. Părinții și bunicii s-au bucurat și m-au susținut de la început. La început voiam să compun. Mă jucam punând, cap la cap, fragmente din piesele pe care le studiam și realizând astfel noi piese muzicale”, a declarat Rebeca.

La numai 20 de ani, Andrei este deja colaborator voluntar al Orchestrei Filarmonice din Oradea

„Deși cântă la trombon de la 13 ani, a început studiul acestui instrument abia odată cu primele zile de facultate. Mai reținut la vorbă, dar cu atât mai curajos când cântă, Andrei afirmă că se simte atras, în egală măsură, de instrument și de dirijat”, a transmis Universitatea din Oradea.

Rebeca și Andrei plănuiesc să se înscrie și la alte concursuri

Acești tineri talentați și hărăziți din Oradea au demonstrat că muzica lor poate atinge cote înalte și în afara granițelor țării. Oare vor străluci și în continuare ca stele pe firmamentul muzical internațional? Doar timpul va spune.

Sursa:

Must Read

spot_img