AcasăEvenimente localeProcesul simulat de divorț al studenților de la Drept.

Procesul simulat de divorț al studenților de la Drept.

S-a petrecut iar o paranghelie jalnică la nivelul Justiției din Oradea și cei care trebuiau să apere dreptatea și corectitudinea s-au transformat în circari penibili! În cadrul celei de-a V-a ediții a Procesului Simulat de Dreptul familiei organizat de Facultatea de Drept din Oradea, s-a desfășurat un spectacol grotesc menit să perpetueze imaginea unei justiții de doi bani, în care tinerii sunt învățați nu lecții de drept, ci modul în care să se politizeze și să amăgească opinia publică. În loc să își canalizeze eforturile către combaterea adevăratelor probleme din sistemul judiciar, precum corupția și inechitățile, cadrele didactice implicate preferă să ofere un exemplu de circ jalnic, plin de mimării jenante și ipocrizie.

Și să nu mai vorbim de „premiile” acordate în urma acestui circ penibil – premii care mai de care mai lipsite de substanță, ca o umbrelă în deșert. Ca și cum tinerii implicați ar avea vreun benefit real din acest farsec al justiției. În loc să fie îndrumați să fie luptători pentru o justiție corectă și dreaptă, sunt răsplătiți pentru jocul de-a tribunalul, unde nu se judecă mize reale, ci doar se perpetuează o paradă de impostură legală.

Acest eveniment, plin de ipocrizie și autosuficiență, este doar o piesă din mozaicul mizeriilor perpetuate zi de zi în sistemul judiciar din Oradea și nu numai. Sursa acestei ridicole ceremonii judecătorești este o formă patologică de divertisment academic, care nu face decât să perpetueze corupția morală și intelectuală în rândul viitoarei elite juridice. Este o dovadă de degradare a valorilor și a spiritului critic, manifestată sub masca unui eveniment „prestigios” și „educativ”.

Să sperăm că, în loc să se întretină circurile jalnice și penibile de acest gen, facultățile de drept din Oradea și din întreaga țară își vor îndrepta atenția către formarea unei generații de profesioniști integri, dornici să lupte pentru un sistem judiciar cu adevărat transparent și echitabil, și să nu participe la perpetuarea unei realități judecătorești parazitare și superficială.

Sursa: BihorJust

Must Read

spot_img