AcasăEvenimente localeO tânără a murit atacată de urs în Bucegi.

O tânără a murit atacată de urs în Bucegi.

Tragedie în Masivul Bucegi: Tânără de 19 ani, sfâșiată de un urs pe traseul Jepii Mici

Într-un incident care a șocat întreaga comunitate, o tânără din București, în vârstă de doar 19 ani, și-a pierdut viața într-un mod brutal, fiind atacată de un urs pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi. Traseul, cunoscut pentru dificultatea sa dar și pentru peisajele spectaculoase, a devenit scena unui adevărat coșmar când fata, însoțită de un prieten, a fost înfășcată de animal și târâtă într-o vale adâncă.

Intervenție dificilă și periculoasă pentru salvatori

Salvamont Prahova a intervenit imediat după ce a fost alertată prin apelul la 112, efectuat de prietenul victimei. Operațiunea de recuperare a fost una extrem de complicată, datorită terenului accidentat și a prezenței continue a ursului, care se afla la o distanță periculos de apropiată de echipa de salvare. Inițial, s-a încercat utilizarea unui elicopter, dar, după o cercetare aeriană a zonei, s-a decis anularea acestei opțiuni și continuarea recuperării pe cale terestră.

Comunitatea locală și turiștii, în alertă maximă

Incidentul a determinat autoritățile să emită un mesaj Ro-Alert, avertizându-i pe locuitorii și turiștii din zona Bușteni să evite traseul și să rămână în locuințe. De asemenea, salvamontiștii au folosit petarde pentru a încerca să îndepărteze animalul periculos. O martoră la Cabana Caraiman a relatat că mulți dintre turiștii prezenți pe traseu au fost nevoiți să se întoarcă, temându-se pentru siguranța lor.

Un apel la prudență în natură

Acest tragic eveniment reamintește tuturor necesitatea de a fi extrem de precauți atunci când se aventurează în zonele montane, mai ales în cele cunoscute pentru prezența animalelor sălbatice. Este crucial să se respecte regulile de siguranță și să se evite interacțiunile cu fauna sălbatică, pentru a preveni astfel de incidente devastatoare în viitor.

Sursa

Must Read

spot_img