AcasăEvenimente localeNunta solistei Andrada Tulvan cu higheghe și tobă.

Nunta solistei Andrada Tulvan cu higheghe și tobă.

Andrada Tulvan și Radu Hopidea: O Nuntă cu Higheghe și Toba

Andrada Tulvan și Radu Hopidea au devenit sâmbătă, oficial, soț și soție în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria Salonta. Solista de muzică populară născută la Salonta reprezintă subzona Crișul Alb. Andrada Tulvan a urmat cursurile Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, secția canto – popular, în clasa prof. Antonela Ferche Buțiu, înregistrând câteva piese personale, cu care a și ieșit pe scenă, acompaniată de solistul instrumentist Marius Popa, unul dintre artiștii care i-au fost alături și la petrecerea de nuntă.

Andrada Tulvan e cunoscută ca un artist care manifestă multă sensibilitate, pe care și-o exprimă nu doar prin cântec, ci și prin pictură și dans. A fost membru al unei trupe locale de dans modern și a pictat icoane pe sticlă. Sensibilitatea Andradei s-a manifestat și în plan literar. În perioada liceului a participat la etapa județeană a Concursului național „Mihai Eminescu” – olimpiada de limba și literatura română și a obținut locul II pe județ. Andrada Tulvan a transmis tuturor celor care au ales să fie alături de ei, în ziua în care am ales să ne unim destinele, eu și dragul meu soț, Radu Hopidea.

„MULȚUMESC din suflet”, vociferând Andrada Tulvan, „colegilor mei muzicanți, care au rezistat eroic și au fost alături de noi, de bună dimineață… Am avut «higheghe și tobă» pe drum, «ca pe vremuri», așa cum ne-am dorit…și nu una, ci două…mai mândre și mai nealcoșe-n Bihor Claudiu Stangaciu & Marius Popa! De asemenea, MULȚUMESC lui Mircea Rediș, sau cum îmi place mie să zic «toba pe care o recunosc dintr-o mie» și fratelui meu Tudor Tulvan…care și-a dorit să «armonizeze» goarnele cele două, să ne bucurăm de «higheghea autentică», așa cum ne e nouă mai drag! Vă mulțumesc și vă doresc numai bine.. sunteți grozavi!”

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img