AcasăEvenimente localeLiceeni olandezi fac voluntariat în Bihor, ajutând comunitatea.

Liceeni olandezi fac voluntariat în Bihor, ajutând comunitatea.

Un grup de liceeni olandezi preferă să facă bine în loc să se distreze în excursii de vis

În loc să aleagă destinaţii de vis, în locuri turistice cunoscute, un grup de liceeni olandezi au ales să îşi petreacă săptămâna dedicată excursiilor cu clasa în Bihor, ajutându-i pe cei în nevoie. 13 elevi ai gimnaziului Melanchthon de Blesewic din Olanda au făcut voluntariat în Oradea şi împrejurimi, preparând hrana pentru sărmani, sprijinind bolnavii şi jucându-se cu copiii orfani.

O excursie caritabilă în Bihor

Excursia a avut loc în perioada 18-25 aprilie, iar cei 13 elevi au fost însoţiţi de profesorii Karin Vermeulen, Jan de Jong şi Bernard Hoving. S-au implicat activ în diverse activităţi, cum ar fi pregătitul hranei pentru săraci, distribuirea de pachete cu alimente și echipamente celor nevoiași, vizite la bolnavi și orfani, precum și grădinărit la Căminul de Bătrâni Sf. Elisabeta din Oradea. În timp ce aduceau bucurie altora, liceenii olandezi au avut și momente de relaxare, vizitând zona Vadu Crişului și sărbătorind ziua de naștere a unuia dintre voluntari.

Mărturiile emoționante ale liceenilor olandezi

Unii dintre elevi au descris experiența lor ca fiind una deosebit de valoroasă. „Vizita la azilul pentru persoanele fără adăpost rămâne o amintire specială pentru mine. A fost frumos să pot ajuta aceşti oameni foarte săraci şi fără bani cu un gest mic. Această experienţă şi-a lăsat amprenta asupra sufletului meu”, a declarat unul dintre participanți.

„M-am simțit minunat să-i ajut pe bătrâni și bolnavi. Acest program a fost o experiență de neuitat pentru mine”, a adăugat o altă elevă.

Alți liceeni au povestit despre momentele emoționante trăite în timpul voluntariatului și despre impactul pe care îl au aceste experiențe asupra lor. Se pare că excursia a fost atât o lecție de viață, cât și un prilej de descoperire a adevăratei înțeles și a valorilor umane autentice.

Concluzie

Această excursie caritabilă a liceenilor olandezi în Bihor a demonstrat că gesturile mărunte de compasiune și ajutor pot aduce bucurie atât celor care oferă, cât și celor care primesc. Un exemplu de implicare și dedicare pentru comunitatea locală!

Sursa: Bihoreanul

Must Read

spot_img