AcasăEvenimente localeElevii de la Școala Bălcescu fac curățenie pe malul Crișului.

Elevii de la Școala Bălcescu fac curățenie pe malul Crișului.

50 de elevi de clasa I de la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu și învățătoarele lor, Ioana Junea și Ioana Aldea, au făcut curățenie luni dimineață pe malul drept al Crișului Repede.

Ei au răspuns invitației Asociației Militarilor rezerviști Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință și au adunat gunoaiele din zona verde cuprinsă între podurile Sfântul Ladislau și Dacia.

„După un scurt instructaj din partea reprezentantului Primăriei Oradea, cei 50 de elevi din clasele I B și I D, însoțiți de cadrele didactice și de reprezentanții asociației, au parcurs zona verde în amonte de pod, culegând mizeria lăsată. Timp de aproape două ore, echipați cu mănuși şi saci menajeri, copiii au adunat gunoaiele de pe mal, pentru a da un exemplu orădenilor şi, în același timp, pentru a-i determina să înțeleagă că menținerea curățeniei este foarte importantă, iar mediul înconjurător trebuie respectat”, a transmis Primăria Oradea.

Copiii au umplut cu gunoaie trei saci, care au fost ridicați de RER Vest. Municipalitatea le mulțumește voluntarilor pentru implicarea în îmbunătățirea aspectului Oradiei.

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img