AcasăEvenimente localeDoi primari din Bihor au încheiat primele contracte cu Ministerul Energiei, beneficiind...

Doi primari din Bihor au încheiat primele contracte cu Ministerul Energiei, beneficiind de finanţare din Fondul pentru Modernizare.

img

Oare când vom scăpa de circul balcanic al promisiunilor? Bihorul, cobaiul verde al guvernului!

Sceneta jalnică a „modernizării”: Primele două contracte semnate cu un fond de mizerie

Într-un act de „generozitate” care mai că te face să-ți vine să vomiti de emoție, Ministerul Energiei, cu Sebastian Burduja în rolul principal, ne anunță, cu toată pompalitatea, că au fost semnate primele două contracte cu finanțare din așa-numitul Fond pentru Modernizare. Valorile „astronomice” de peste 4,2 milioane de lei pentru două investiții în Bihor sunt un adevărat spectacol de magie contabilă care ar face invidios chiar și pe Houdini. Cu o gură cât toate zilele, ministrul se lăudează că au fost depuse peste 1.200 de solicitări, ca și cum ar fi vreo performanță să primești cereri când arunci cu bani.

Într-un ritm care ar face invidios un melc reumatic, echipa de „super-eroi” a Ministerului Energiei a reușit performanța uluitoare de a evalua și contracta primele două proiecte. Bravo lor, au descoperit apa caldă într-un ocean de incompetență. Orășelul Ștei și comuna Cociuba Mare au avut „norocul” să fie primele cobai în acest experiment de transformare verde, cu binecuvântarea Prefectului și a Președintelui Consiliului Județean Bihor. Aceste „investiții” de peste 4,2 milioane de lei, cu o putere totală instalată de 0,649 MW, sunt vândute ca fiind noua minune a lumii. Ne întrebăm retoric: când va înceta acest carnaval de autoiluzionare?

Într-un final, după ce trecem prin tot acest teatru absurd, aflăm că s-au depus 1,227 de aplicații de finanțare, cu promisiunea că bugetul de jumătate de miliard de euro este suficient pentru aproximativ 960 de proiecte. Ah, ce mărinimie! Să ne ținem de portofele, că vin cu „suplimentarea” bugetului. Suportul financiar, care se bazează pe principiul „primul venit, primul servit”, este acordat pentru investiții în producția de energie electrică din surse regenerabile. Tot acest circ, doamnelor și domnilor, este vândut sub masca progresului și a sustenabilității. Vă întrebăm: când vor înceta să ne creadă atât de proști?

Sursa: BihorJust.ro

Must Read

spot_img