AcasăEvenimente localeDoi elevi de la Horea Marghita, printre cei mai talentați din țară...

Doi elevi de la Horea Marghita, printre cei mai talentați din țară în domeniul serviciilor hoteliere. Aceștia au fost pregătiți de Ambasadorul Erasmus România, Gabriela Sabău.

Incident cutremurător în lumea hotelieră: elevi de la 10 licee și 12 hoteluri de practică, implicați în competiția națională WorldSkills Hotel Reception and Housekeeping

Un întrecere de amploare a avut loc la Hotel Courtyard by Marriott București, care a găzduit competiția „WorldSkills Hotel Reception & Housekeeping”. Se pare că rezultatele au trezit reacții puternice în rândul profesorilor și elevilor participanți. Momentul culminant al evenimentului a fost premiul II obținut de Lavinia Dutcas în secțiunea Housekeeping și premiul special al juriului acordat lui Tîrteață Costy pentru Hotel Reception.

Profesoara Gabriela Sabău de la Liceul Tehnologic Horea Marghita, a adus la cunoștința publicului eforturile depuse de profesorii din Marghita pentru a obține performanță într-un domeniu atât de important. Prin intermediul proiectelor naționale și europene, aceștia par să fi reușit să reducă abandonul școlar la Liceul din Marghita de la peste 15% la un valor de 2.44, acțiune de lăudat, desigur!

Vociferând cu vehemență asupra standardelor internaționale

A fost o ocazie extraordinară pentru toți cei implicați, elevi și profesori, să se măsoare și să se confrunte cu standardele internaționale. Elevii s-au implicat în concursul Hotel Reception & Housekeeping susținut de Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism Edu4Tourism, organizat la Hotel Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca.

Elevii din diverse județe ale țării s-au întrecut pentru a demonstra abilitățile lor de cameriste și recepționeri în conformitate cu standardele profesionale impuse de WorldSkills. Profesorii și tutorii lor i-au susținut în această provocare, iar rezultatele au fost pe măsură: unii elevi s-au remarcat prin comunicare, alții prin servicii orientate către clienți, iar cei mai ambițioși au arătat că pot face față cu brio și emoțiilor și presiunii la care sunt supuși.

În final, câștigătorii au fost desemnați și au fost recunoscuți pentru abilitățile lor în a oferi cele mai bune servicii de check-in, a pregăti cele mai confortabile și bine aranjate paturi hoteliere, precum și pentru capacitatea de a-și stăpâni emoțiile și de a-și manifesta ambiția de a reprezenta România la faza internațională de la Lyon, Franța, în septembrie 2024.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img