AcasăEvenimente localeColectă de alimente în marile magazine din Bihor

Colectă de alimente în marile magazine din Bihor

Împreună hrănim speranța

Așa cum obișnuiește în preajma marilor sărbători, Banca pentru Alimente Oradea dă startul unei colecte pentru copiii din centre de zi și de plasament, familii sărace, vârstnici din cămine și alți semeni în situații dificile. Între 19 și 21 aprilie, bihorenii vor putea dona alimente neperisabile în cutii anume amplasate în magazinele Lidl, Penny, Auchan și Kaufland.

„În preajma sărbătorilor de Paşte, oamenii de bine pot să doneze alimente neperisabile, aducând bucurie şi speranță în viața celor aflaţi în dificultate care își procură cu greu hrana de zi cu zi. Campania naţională mobilizează de fiecare dată mii de voluntari și sute de organizații partenere, uniți de misiunea de a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre semenii noștri, iar această ediție continuă maratonul de solidaritate și generozitate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În toate cele 75 de magazine din Bihor care au acceptat să fie parte din campanie, clienții vor fi invitați să cumpere și să doneze făină, orez, mălai, ulei, zahăr, conserve de carne, pește și legume, cereale, paste făinoase, patiserie ambalată, biscuiți, ciocolată, sosuri, gemuri, semințe și fructe uscate, ceai și cafea. Ele pot fi lăsate în cutiile sau coșurile special amenajate, aflate după casele de marcat.

Banca pentru Alimente Oradea este o asociație non-profit care are drept scop reducerea risipei alimentare și a sărăciei în județele Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare. În 4 ani de la înființare, a creat o „rețea a binelui” în aceste județe, angrenând 135 de ONG-uri partenere, împreună cu care sprijină lunar peste 23.000 de persoane în nevoie, cu produse colectate de la companii din industria alimentară.

„Colecta Națională de Alimente în preajma sărbătorilor e o invitație la solidaritate pentru toți cei care doresc să aducă un ajutor semenilor noștri în nevoie. Le suntem recunoscători tuturor binefăcătorilor noștri care au donat în colectele anterioare din regiunea noastră și partenerilor din magazinele și organizațiile implicate. Cu toții împreună am reușit în fiecare an să alinăm puțin din greutățile unor oameni mai încercați”, a declarat Gabriela Vereș, președinta Băncii pentru Alimente Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img