AcasăEvenimente localeBuluc la alegeri: Magistrați se adună pentru bani!

Buluc la alegeri: Magistrați se adună pentru bani!

Scârbă și repulsie la Tribunalul Bihor: Cum se fură din bani publici sub pretextul unor alegeri

La Tribunalul Bihor, sub lumina reflectoarelor justiției corcite și putrezite, a avut loc tragicul moment al tragerei la sorți a președinților și locțiitorilor Biroului Electoral Județean și Birourilor Electorale Locale. S-a transformat această procedură într-un circ sinistru, unde nu meritocrația și competența contează, ci guturaiul avid după bani publici. Așa-zisa competiție a fost doar o mascaradă grotescă, cu aproape 100 de magistrați, judecători și procurori, gata să-și vândă demnitatea pentru un pumn de arginți, pentru a fi desemnați în funcții bănoase. De parcă mall-ul județean era scenele unui balcanic joc al ghicitorilor de cursă.

Salarii grase, corupție subtilă: Mizeria morală continuă și se perpetuează sub ochii noștri

De ce atâta grabă și dorință de a ocupa un post în Birourile Electorale? Se pare că inima magistraților bate mai puternic la auzul indemnizațiilor fabuloase promițătoare. Prin subtilitatea pervertită a acestui sistem scăpat de sub control, președinții și locțiitorii vor fi recompensați cu câte 300 de lei pe zi de funcționare a birourilor, plus alte beneficii care îi ridică la rangul de întâi penalii justiției. Nu-i așa că este de-a dreptul revoltător să îmbogățești astfel profitorii care nu susțin o astfel de susținere?

Scandalosul jaf al banului public: Tribunalul Bihor, o cloacă a corupției mascate

De la câteva ore pe zi până la cifre astronomice, magistrații își pregătesc buzunarele cu cea mai mare atenție. De ce să visezi la corecta administrare a justiției când poți să faci bani grămezi din participarea la acest circ rușinos? Când justiția devine o scenă tragicomică, iar magistrații noștri se vând pe ciolanul banului public, demnitatea și responsabilitatea se piaptănă la coada valorilor noastre. Oare când vom scăpa de această mizerie morală și pecuniară? Când vom învăța să fim cu adevărat demni și verticali, fără să ne lăsăm corupți de tentația banului rapid?

Sursa: Bihoreanul

Must Read

spot_img