AcasăEvenimente localeAvertizare meteo imediată. Cod galben și portocaliu în Bihor.

Avertizare meteo imediată. Cod galben și portocaliu în Bihor.

Urgență Meteo: Bihor Sub Asediu Climatic!

În timp ce soarele arde nemilos, Bihorul se pregătește să fie asaltat de furtuni devastatoare. Meteorologii au declanșat alarma, emițând avertizări de cod galben și cod portocaliu pentru o serie de localități din județ. Aceste avertizări sunt în vigoare pentru după-amiaza zilei de marți, transformând o zi obișnuită într-un potențial coșmar meteorologic.

Detalii de Ultimă Oră: Furtuni și Haos!

Codul galben, activ de la ora 14:50 până la 16:00, anticipează averse torențiale ce vor acumula între 15 și 25 litri pe metru pătrat, descărcări electrice și vijelii, cu posibilitatea de grindină. Zonele montane ale Bihorului, inclusiv localitățile Aleșd, Bratca și Vadu Crișului, sunt pe lista neagră a naturii. Nu este tot, deoarece fenomenele se vor intensifica, culminând cu un cod portocaliu între orele 15:00 și 16:00, unde furtunile vor fi și mai agresive, descărcările electrice mai frecvente și cantitățile de apă vor atinge până la 40 litri pe metru pătrat.

Canicula Continuă: Atenție la Disconfort!

Pe lângă furtuni, Bihorul se zbate sub o caniculă sufocantă. Un nou cod galben de caniculă a fost emis marți dimineață, semnalând un disconfort termic accentuat în majoritatea regiunilor țării, inclusiv în Bihor. Miercuri, situația escaladează cu un cod portocaliu de căldură, prevestind o zi și mai toridă și mai greu de suportat.

Concluzie: Pregătiți-vă și Fiți Vigilenți!

Instabilitatea atmosferică este pe cale să atingă un nou nivel în Bihor. Fie că este vorba de furtuni violente sau de căldură excesivă, riscurile sunt iminente. Este crucial să rămâneți informați și să luați măsuri de precauție pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi. Urmăriți evoluțiile meteo și ajustați-vă planurile conform avertizărilor emise!

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img