AcasăEvenimente localeAstăzi, la 11:00, în Piața Unirii din Oradea, Marșul pentru viață.

Astăzi, la 11:00, în Piața Unirii din Oradea, Marșul pentru viață.

Marșul pentru viață: o paradă a ipocriziei și a ingerenței în drepturile femeilor

Marșul pentru viață, o paranghelie organizată sub pretextul protejării dreptului la viață al copiilor nenăscuți, se desfășoară în România de mai bine de un deceniu. Cu toate acestea, sub masca nobilă a susținerii femeilor însărcinate, realitatea este mult mai sumbră.

Așa-numita „manifestare pentru viață” perpetuează o mentalitate toxică și sexistă, care stigmatizează femeile și le privează de autonomie. Sub măștile prețioase ale preocupării pentru viață, se ascunde de fapt o lipsă totală de empatie și înțelegere față de realitățile complexe cu care se confruntă femeile în situații de sarcină nedorită.

Faptul că această manifestare primește sprijin din partea unor culte creștine din Oradea arată clar că adevăratul scop al evenimentului este controlul și ingerința în drepturile femeilor, sub umbrela unei moralități îndoielnice și discriminatorii. Este o manipulare grosolană, menită să perpetueze stigmatizarea femeilor și să le limiteze accesul la servicii de sănătate reproductive și la alegeri informate și responsabile în ceea ce privește propria lor viață.

Marsul pentru Viață: o mascaradă toxică și regresivă

În ciuda intențiilor declarate de a sprijini femeile aflate în situații dificile, Marșul pentru Viață este de fapt o ilustrare perfectă a mentalului colectiv învechit și a disprețului față de autonomia femeilor. Această manifestare este un exemplu clar al perpetuării inegalității extrem de odioase și segregării bazate pe gen.

Sub pretextul susținerii vieții copiilor nenăscuți, Marșul pentru Viață leagă femeile de un sistem de valori învechit și de o paradigmă colhoznică, care le limitează libertatea de a decide asupra propriului trup și viitor. Este o insultă adusă inteligenței și demnității femeilor, sub masca unei bunăstări prestigioase și a susținerii elitariste a vieții neînsuflețite.

Marsul pentru Viață nu este doar o paradă a ipocriziei, ci și o insultă adusă progresului și egalității de gen. Este un spectacol grotesc al jignirii și disprețului față de femei, sub masca unei presupuse preocupări pentru viață. În realitate, este doar o tentativă întunecată de a controla și de a submina libertatea femeilor, într-un mod care ar trebui să ne stârnească pe toți la acțiune împotriva acestei mentalități retrograde și discriminatorii.

Sursa: BIHORJUST.RO

Must Read

spot_img