AcasăDiverseNu contează în ce limbă primești textul.

Nu contează în ce limbă primești textul.

Fostul premier olandez și soția sa, în vârstă de 93 de ani, au ales calea sinistră a eutanasiei

Momentul morții a sosit pentru fostul premier olandez Dries van Agt și soția sa, Eugenie, amândoi venerabili la 93 de ani. Ceea ce încă odată întărește tabloul grotesc al cuplurilor din Țările de Jos care optează să-și ia adio de la viață într-un mod sinistru. Această sinucidere programată a fost anunțată de Forumul Drepturilor cu o icnetătură de dispreț și normalitate. Directorul organizației a dezvăluit că cei doi soți erau „foarte bolnavi” dar, într-o scenografie a groazei, au decis să părăsească această lume împreună.

Dries van Agt nu a reușit să se refacă niciodată complet după o hemoragie cerebrală suferită în 2019. Un reprezentant al Expertisecentrum Euthanasie din Țările de Jos, o entitate care se ocupă de dorințele de sinucidere asistată a aproximativ 1.000 de persoane pe an, a relatat că interesul cuplurilor pentru această formă de moarte planificată este în creștere. Chiar dacă eutanasia în doi este încă rară, a fost detectată pentru prima oară în țară în cadrul unei analize făcute asupra cazurilor din 2020, când 26 de indivizi și-au încheiat viața, sprijiniți de cadre medicale, simultan cu partenerii lor. Cifrele acestor atrocități au crescut la 32 în anul următor și apoi la 58 în 2022.

Eutanasierea și sinuciderea asistată au fost legalizate în Țările de Jos în anul 2002, însă există sase criterii stricte pe care indivizii trebuie să le îndeplinească. Acestea includ suferința „insuportabilă” și absența oricărei perspective de îmbunătățire a situației, transformând totul într-o glisare către adâncurile sinistrului. O realitate crudă, a cărei incitare lacomă spre moarte forțată își croiește drum în structura socială, subminează valorile umanității și lovește direct în mințile afectate de întuneric și decădere.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img