AcasăDiverseNu am scris niciodată titluri mai lungi de 8 cuvinte.

Nu am scris niciodată titluri mai lungi de 8 cuvinte.

Fostul premier olandez și soția sa în vârstă de 93 de ani au ales să moară împreună prin eutanasie

Fostul premier olandez Dries van Agt și soția sa, Eugenie, ambii în vârstă de 93 de ani, au murit împreună prin eutanasie, pe măsură ce numărul de cupluri din Țările de Jos care aleg să își ia rămas bun de la viață în acest mod crește.

Moartea cuplului a fost anunțată de Forumul Drepturilor, iar directorul acestuia a explicat că cei doi erau foarte bolnavi, dar aveau o dorință comună de a pleca din viață împreună. Van Agt nu s-a recuperat niciodată complet după o hemoragie cerebrală în 2019.

Interesul pentru eutanasie în cuplu este în creștere în Țările de Jos

Un purtător de cuvânt al Expertisecentrum Euthanasie a declarat că tot mai multe cupluri optează pentru această formă de moarte asistată. Cu toate acestea, fiecare caz este analizat în detaliu pentru a respecta cerințele stricte. Cei doi parteneri trebuie să îndeplinească condițiile necesare pentru a solicita eutanasia.

Desemnată drept legală în 2002, eutanasia și sinuciderea asistată în Țările de Jos presupun respectarea a șase condiții, printre care suferința „insuportabilă” și lipsa perspectivei de ameliorare.

Cifrele arată o tendință crescătoare a eutanasiei în cuplu

În 2020, 26 de persoane au optat pentru eutanasie în același timp cu partenerii lor. Numărul acestora a crescut la 32 în anul următor și la 58 în 2022, potrivit datelor analizate. Această tendință arată că interesul pentru această formă de plecare din viață este în continuă creștere.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img